Açtığı Resim sergileri ile Mardin'in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tanıtımına önemli katkılar sağlayan Mardinli ünlü Ressam Nasır Türk, bu kez annesinin ayak izlerini sürdüğü ve  28 eserden oluşan Mardin resimlerinin yer alacağı sergisini Trabzon'da açıyor. ''Annemin ayak izlerinde Barış ve Kardeşlik'' ismiyle  Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak sergi 17 Ocak Cuma günü Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde açılacak.
Aynı gün yapılacak olan açılış kokteyline Trabzon valisi  İsmail Ustaoğlu, Ortahisar  Belediye Başkanı  Av.Metin Genç ve Trabzonlu sanatseverlerin katılımları bekleniyor. Kardeşlik projeleri koordinatörü Ahmet Külekçi’de sanatseverleri resim sergisine davet ederek, Trabzon ile Mardin arasındaki gönül köprüsüne sanat noktasında destek beklediklerini ifade etti.
Annesi  Zekiye Çetin Türk’e adadığı resim sergisinde 28 Eser'e yer veren, daha önce de açtığı 9 Resim Sergisi ile Mardin'in ülke çapında tanıtımına  önemli kattı sağlayan ressam Türk, Uluslararası Sanatçılar Birliği üyesidir.