Mardin'de Trabzon Rüzgarı Esti 


İçişleri Bakanlığı desteğiyle, Yaşam Kadın Merkezi Derneği'nin yürüttüğü, proje ortaklığıı Trabzon Turizm İl Müdürlüğü ve Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi'nin üstlendiği "Doğu Karadeniz ile Güneydoğu’daki Kadınlar Pazarda" projesinin  üçüncü ayağı Mardin’de gerçekleştirildi. 
Trabzon'dan Güneydoğu'ya giden 25 girişimci kadın Gaziantep, Şanlıurfa illerinden sonra Mardin’de pazar kurdu. Mardinli kadınların da stant açtığı etkinlikte el sanatları, hediyelik eşya ve takılar, Trabzon'a ve Mardin’e özgü yemekler sergiledi, ikram edildi ve satışı gerçekleştirildi.

Trabzon ve Mardin’e özgü ürünlerin sergilendiği pazarda iki bölgenin müzikleri çalındı, etkinliğe katılan yöre halkı ile horon oynandı, halay çekildi.   

MARDİN’DE TRABZONLU KAYMAKAM 


Trabzon kültürünün, ürünlerinin tanıtımı ve kültürel zenginliklerin kaynaşması noktasında bir takım ziyaretler de gerçekleştiren 25 kişilik heyet, bu kapsamda Mardin Valiliği'ni ziyaret etti. 
Trabzon heyetini burada Mardin’in Yeşilli ilçesinin Kaymakamı Trabzon Sürmeneli Ömer Bilgin karşıladı. Sürmeneli Bilgin, hemşerileriyle hasret giderdi. Karadeniz’in yemek kültürüne duyduğu özlemi anlatan Bilgin, kadınların kurduğu pazarı da ziyaret etti. 

VALİ YAMAN: KÖPRÜ OLUŞTURDUNUZ


Trabzonlu kadınların ziyaretinden duyduğu mutluluğu belirten Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin’in daha yaşanılabilir daha temiz hale geldiğini söyledi. 
Trabzonlu kadınların bu çalışmasını takdir eden Yaman, bu tür projelerin iki kültür arasında köprü oluşturacağını söyledi. 

Yaşam Kadın Merkezi Derneği Başkanı Cavidan Yılmaz, proje hakkında bilgi verdi. Kadın girişimcilerin desteklenmesi, kadınların organik ürün üretimlerinin ticari olarak geliştirilmesi ve büyük bir pazara dönüştürülmesi açısından bu projenin çok etkili olacağını ifaden eden Yılmaz, "Kadınların ürettiği ürünlerin çeşitliliği giderek artmaktadır. Fabrikasyon üretimin insan sağlığını tehdit ettiği bu çağda organik üretimin önemi çok fazladır ve kadınlarımız bu noktada desteklenmelidir" dedi. 
İçişleri Bakanlığı Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi ise yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı'nın son iki yılda Güneydoğu ve Karadeniz Bölgesi'ne yönelik yürüttüğü projelerin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne hizmet ettiği vurgusunu yaptı.