24 Ekim 2019 tarihinde Trabzon Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda Çarşıbaşı Belediyesi İki Ezgi Bir Söz Tiyatrosu olarak “Kurtuluş Savaşı Kahraman kadınlarımız “ adlı  Müzikli Meddah Gösterisini Gitarda Fikret KÜRŞAT, bağlamada Taner KARAAHMET VE Meddah -Hikaye anlatıcısı Abdulkadir ATALAY tarafından sahneye taşındı.
Fikret Kürşat, Taner Karaahmet’in yorumuyla “Yürüyorum Dikenlerin Üstüne” adlı türküyle başlayıp Abdulkadir Atalay’ın; 
“Hak! Dostum hak!
Edeyim meclise bir kıssa beyan,
Kıssadan hisse ala arif olan,
Bildiğimi bildirmek isterim ayan,
 Bağışlayın eğer sürçerse lisan.” diye başlayan meddah deyişi ile devam eden gösteride; kahraman kadınlarımızı özellikle Halime Çavuş ve Şerife Bacı hikayeleriyle seyircinin beğenisine sunuldu. Gösteriyi birçok izleyici, Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin NUHOĞLU, İl Milli eğitim müdürü Ahmet Bektaş Çarşıbaşı İlçesi milli eğitim Müdürü sayın Ertan USTA, Çarşıbaşı Halk Eğitimi Müdürü Sayın Hasan KOCAMAN, Çarşıbaşı Öğretmenevi Müdürü Sayın Mehmet İsmail TOPAL, Gazi İlkokulu Müdürü Sayın Serkan AKKAN, ÇARŞIBAŞI Yavuz Köyü İlkokulu Müdürü Sayın Bülent SELÇUK  ilgi ve  beğeniyle izledi. Gösterinin sonunda konuşma yapan İlçe Belediye başkanı sayın Mümin NUHOĞLU;  Abdulkadir ATALAY, Fikret KÜRŞAT, Taner KARAAHMET’ten oluşan Çarşıbaşı belediyesi İki Ezgi Bir Söz Tiyatrosu ekibine teşekkür ederek, tiyatroya ve bunun gibi sanatsal etkinliklere desteğimiz devam edecektir, dedi.

ÇARŞIBAŞI BELEDİYESİ İKİ EZGİ BİR SÖZ TİYATROSU’NUN KASIM AYINDAKİ GÖSTERİSİ
“İDEALİST ÖĞRETMEN”
“Müzikli Meddah Gösterisi”
15 Kasım 2019 tarihinde Trabzon Ortahisar Belediyesi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde Çarşıbaşı Belediyesi İki Ezgi Bir Söz Tiyatrosu olarak Grigory PETROV’un yazdığı “İDEALİST ÖĞRETMEN“ adlı eseri  Müzikli Meddah Gösterisi  olarak Gitarda Fikret KÜRŞAT, bağlamada Taner KARAAHMET VE Meddah -Hikaye anlatıcısı Abdulkadir ATALAY tarafından sahneye taşındı.
       Elli yıl önce Moskova Üniversitesi’ndeki tüm profesörler ve öğrenciler, Moskova’daki tüm eğitimli çevreler olağandışı ve beklenmedik bir durumdan dolayı heyecanlıydı.. genç profesör S.A.Raçinski, profesörlüğü bırakarak kendi aile mülkünün bulunduğu Smolenska eyaletine bağlı Tatevo köyündeki okulda öğretmen olmak için başvuruda bulunmuştu.
Ve üniversitenin gururu, Avrupa’daki matematikçilerin umudu olan bu bilim adamı, gönüllü olarak profesörlük çalışmalarını sonlandırmaya karar verdi. Neden? Bilinmeyen bir köyde, sıradan bir öğretmen olmak için. 
Tepkiler….tepkiler….Tepkiler…..arkadaşları atarafından, bütün bilim çevrelerinden, rektöründen, eğitim bakanundan ve herkesten….yalnız ve tek başına. 
………………..“Burada bensiz de yeteri kadar ateş yanıyor. Sonuçta, öğrencilerimden biri mutlaka benim yerimi alacaktır. Oysa orada, taşrada, başkentten çok uzaktaki köyüm Tatevo’da hüküm süren bir karanlık var. Yüz milyon insanın zihninde ve ruhunda’ İnsan dediğin nedir? Canlı bir mum. Işık saçmıyorsa, yanmıyorsa, yakılmadıysa değeri nedir? Ve Rusya’da yanmayan yüz milyon mumun olduğunu bilin…………………
…………………………………………………………………………………………………
Herkes susuyordu. Aralarından sadece Jeolog cevap verebildi:“Kendinizi harcıyorsunuz, bütün Avrupa’da ünü olan bilim insanı ünvanınızı, sıradan bir öğretmen ünvanıyla değiştiryorsunuz.”Acı bir gülümsemeyle, “Bu artık fazlasıyla komik,” diye cevap verdi Raçinski.
“Komik ve gerçek dışı. Hiçbir şey kaybetmiyorum, aksine daha fazlasını kazanıyorum. En yüce gençlik hayalleri tarafından fethedildim… Düşman topraklarından bir, iki, üç milyon kişinin yaşadığı, büyük bir alanı kazandıran adama ne derler? Bir kahraman. Bense daha fazlasını yapmak istiyorum. Benim bölgemde yaklaşık on milyon insan yaşıyor ve ben onları cehaletten kurtarmak istiyorum. 
…………………………………………………………………
Cehalete ve sarhoşluğa karşı verdiği amansız bir mücadele…
Verdiği mücadele sonunda dünya çapında bilim insanları, mühendisler, sanatçılar, tarım uzmanları, doktorlar yetiştirdi.
Ayrıca oyunun sonunda rol alan Çarşıbaşı ilçe Belediye Başkanın Sayın Mümin NUHOĞLU gösteriye renk katarak sanata her yönüyle destek olunması gerektiğini vurguladı.
Gösteriyi birçok izleyici, Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin NUHOĞLU,  Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Mehmet Okutan, Sessiz Gözyaşları Filminin Afganlı Yönetmeni Abbas Muhammedi,  Çarşıbaşı İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Ahmet ÖZDEMİR, Gazi İlkokulu Müdürü Sayın Serkan AKKAN, ÇARŞIBAŞI Yavuz Köyü İlkokulu Müdürü Sayın Bülent SELÇUK ilgi ve  beğeniyle izlediler.
 ÇARŞIBAŞI BELEDİYESİ İKİ EZGİ BİR SÖZ TİYATROSU olarak Şöhret aramaz, şân aramaz, nâm aramayan  öğretmenlerimize hediye etmek istedik .
ÖĞRETMEN,
 ÖĞRETMENLERİMİZ….
SİHİRLİ ELLERİYLE DOKUNDUKLARINDA MİNİK YÜREKLERE…
AYDINLIK OLUR ÜLKEMİN GELECEĞİ….
DOKUNMAZSA MİNİK YÜREKLERE, KARANLIĞA GÖMÜLÜR ÜLKEMİN GELECEĞİ…
Yapılan bu gösterilerde maddi manevi desteğini esirgemeyen İlçe belediye Başkanımız Sayın Mümin NUHOĞLU’na, Gazi İlkokulu Müdürü Sayın Serkan AKKAN’a, Yavuz Köyü İlkokulu Müdürü Sayın Bülent SELÇUK’ a ve bizleri yalnız bırakmayan seyircilerimize teşekkür ederiz.
Sene sonuna kadar yaklaşık 10 gösteri daha olacağını belirten “Çarşıbaşı Belediyesi İki Ezgi Bir Söz Tiyatrosu” yetkilileri bütün Çarşıbaşılıları ve  sanat severleri gösterilerine beklediklerini belirttiler.