Türk tarihinde Hakan'ın yanında, bir eşten daha çok bir yöneticiydi ata biner silah kullanırdı..hayatın hep içindeydi ..zamanla bu rolü biraz ötelensede Kurucu liderimiz Atatürk le yeniden bu hayatın içindeki rolü yenilenmiştir.


   Şalpazarı ilçesi Belediye Başkanı Refik Kurukız’da bu hasletleri düşünerek Ağasar kadınını konu edinen bir fotoğraf yarışması organizasyonu yapıyor. Folklorüne ve kültürüne çok önem veren gerçek bir Türk yurdu olan ağasar bölgesinde ilk defa böyle güzel bir etkinliği düzenlerken gelecek olan nesile de yaptığı güzel işlerle örnek oluyor.
  Bu güzel vatanın her köşesi cennet diyen Refik Kurukız keşfedilmemiş bir cennet olan sisdağı ağasar vadisine keşfetmeye çağırıyor herkesi
  İlçesine kazandırdığı eserleri kalıcı kılmak amacıyla da her türlü kültür etkinliklerini de destekliyor..ilçe belediyeciliğine yeni bir vizyon katan Refik başkan ;en iyi milliyetcilik üretmektir .diyor..


  30 Eylül de son başvurusu bitecek olan fotoğraf yarışması için de yarışmanın kadın yüzü olan Öznur Soy hanımefendiye ağasar kadınının folklorik elbisesini hediye etti..