Gazeteci-Yazar ve oyuncu Şükrü Üçüncü’nün kaleme aldığı Zeki Kamber’in yönettiği oyunda Zeki Kamber, Gülseren Çavuş, Songül Değirmencioğlu, Şevki Tamtürk, Ertuğrul Akdoğan, Hüseyin Kenan, Oğuzhan Tarakçıoğlu, Hülya İçkillli ve Muhammet Oskay rol alıyorlar.
Dekor-kostüm sorumluluğunu Songül Değirmencioğlu’nun üstlendiği oyunun Işık-efektlerini Ferşat Fidan ve İlayda Öcal yaparken, yönetmen yardımcılığı ise Gülseren Çavuş’a ait.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da oynanan müzikli komedi oyunu İstanbul’da Duyun-i Umumiye yöneticiliği yapan direktör Ali Bey’in tiyatro sanatı ile uğraşmasından rahatsız olan yöneticilerin, 1890 yılı Osmanlı yönetimindeki Trabzon’a Vali olarak atanması ve ilk Türkçe tiyatro oyunu oynatmak için verdiği mücadeleyi mizahi bir dille anlatıyor.
Gülme garantili oyunu izlemek isteyen tiyatro severler 27 Ocak, 01-08-15-22-29 Şubat’ta aynı salonda oyunu izleyebilirler. Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Zeki Kamber kendilerini izlemeye gelen sanatseverlere teşekkür ederek “Sizlerin desteğini bekliyoruz. Gönül ister ki daha büyük salonlarda çok katılımlı izleyicilere de oyunumuzu oynayalım. Ama imkanlar dahilinde ancak bu kadarını yapabiliyoruz. Elbette girişimlerde bulunacağız. Umarım lehimize bir sonuç alırız” diye konuştu.