İZLERİ TAKİP EDELİM VE YENİ İZLER BIRAKALIM
Türkiye’de Katılımcı Demokrasinin Güçlendirilmesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi Faz II CEİD izler Hibe Programı kapsamında yürütülen ‘’Kalıcı İzler’’ projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Sanatevi’ndeki toplantıya, projenin paydaşlarından olan Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç de katıldı.

Trabzon Valiliğinin himayesinde Araklı, Beşikdüzü, Sürmene ve Şalpazarı Belediyelerinin pilot ilçe olduğu projeyi Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği (KEBSED) yürüttü. 

Dört ilçede toplumsal cinsiyet eşitliği eylem planları hazırlayarak hali hazırda var olan Yerel Eşitlik Masalarının aktifleşmesini hedef alan projenin kapanış toplantısında konuşan Başkan Genç memnuniyetini dile getirdi.

Belediye olarak çalışmalar yapmalarına rağmen bu çalışmanın kendilerine ayrı bir motivasyon kattığını ifade eden Ahmet Metin Genç, “Yerel yöneticilerin farkında olduklarının dışında sorunları yaşayanların da olduğu bir masa etrafında yönetişim anlayışı ile durumları tespit ederek çözümü de birlikte ortaya koymak çok önemli” dedi. 

Proje Koordinatörü Teşrife Boysan ise yerel yönetimlerde mevcut mekanizmaların etkin kullanabilmesi ve yeni mekanizmalar oluşturulabilmesini çok kıymetli bulduklarını kaydetti. 

Boysan, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı'na imza atmış, Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında 18 ilçede yerel eşitlik masa temsilcilerini seçmiş fakat çeşitli sebeplerle harekete geçirememiştir.
Toplumsal yaşamda cinsiyet eşitliğini önceleyerek, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini gerçekleştirmek üzere kadın ve erkek kenttaşların kent yönetimine eşit katılım prensibi ile yola çıkılmış olan Kalıcı İzler projesi ile özellikle var olan kadın STK ile iş birliklerinin geliştirilmesine ve yeni yapılanmaların filizlenmesine neden olmuştur. 
Ortaya çıkan yerel eşitlik eylem planları ile yönetme süreci desteklenecek ve Trabzon olarak daha eşitlikçi ve söz verdiğimiz gibi KADIN DOSTU KENT olacağız.” diye konuştu