Haçkalı Hoca Baba Törenle Anıldı

Haçkalı Hoca Baba Anma Etkinliği’nin 24.cüsü Haçka Yaylası’nda gerçekleştirildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte..

Haber: Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora,Dr.Adnan Günnar ,Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, Haçkalı Baba Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Harun Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STÖ temsilcileri ve siyasiler hazır bulunurken etkinlikleri binlerce vatandaş ilgiyle takip etti.
Haçkalı Hoca Baba Hazretleri’ni Anma ve Anlama Etkinliği ilk olarak camii içi programla başladı. Öğle namazıyla tamamlanan programın ardından düzenlenen törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu  "Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizdir. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Haçkalı Hocayı rahmetle anıyor, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum" dedi. Trabzon Milletvekili Dr.Adnan Günnar 24.Geleneksel Haçkalı Hocayı Anma Etkinliğinde Haçkalı Baba (Mustafa Hoca)'nın türbesini ziyaret ederek ruhu için dua etti.
Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora’da konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Milletvekili Cora, Haçkalı Hoca Baba Hazretleri’ni anma merasimi manevi ahlakı ve ileriye doğru nesillerimize hangi mesajları vereceğimizin mesajıdır. Haçkalı Baba Hazretleri’nin, atalarının Mekke’den Buhara’ya, Buhara’dan Erzurum’a, Erzurum’dan Of’a, Hayrat’a, Akçaabat’a, Düzköy’e ve Haçka Yaylası’na uzanan yolda tek amacı Allah’ın (c.c.) mesajını, Peygamber Efendimizin (S.A.V.)’in sünnetini yaşamak ve yaşatmaktır. Bunun için buralara gelmiştir” şeklinde konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konseriyle katılımcılara manevi bir atmosfer yaşatırken konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı. EKOL Ses,Sahne ve Görüntü Tarafından yapılan kusursuz sunum herkesi büyüledi.