Geleneksel Çocuk Şenliği Başladı 

Ortahisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ortahisar Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünün birlikte organize etmiş olduğu Geleneksel Çocuk Şenliği açılış töreni gerçekleştirildi.
İki gün olarak gerçekleştirilecek şenliğe 1,2,3 ve 4. sınıftaki çocuklarımız unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızdan "Yağ satarım, bal satarım", "Mendil kapmaca", "Puanlı hedef oyunu" ve "Kaleli yakan top" oyunlarında yarışacaklar. 
Açılış törenine Ortahisar Kaymakamı Tolga TOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür KÖSE, İlçe Spor Müdürü Ecvet KURT, Şube Müdürü Sayın Emrah KOŞAR, Yöneticiler, Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrencilerimiz katıldılar.
Açılış konuşmalarını yapan Ortahisar Kaymakamı Tolga TOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür KÖSE, İlçe Spor Müdürü Ecvet KURT; Oyunların amacının kazanmaktan çok eğlenme olduğunu ve geleneksel oyunların gelecek nesillere ulaşmasının öneminden bahsettiler ve katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.    
Çocuk Şenliğinin ön aşamasında, 33 okuldan 18000 öğrenciye ulaşıldı. Bu öğrencilerin arasından  seçilen 1100 öğrenci şenlikte okullarını temsil edecekler.