ERKAN OCAKLI’YI ANMA GECESİNE ZORLUOĞLU DAMGASI
Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun türkü söylemesi, büyük beğeni kazandı. Zorluoğlu’nun konuşması sırasında bir anda türkü seslendirmesi üzerine salonda bulunan herkes telefonlarına sarıldı. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olması nedeniyle Ocaklı’nın ‘Almanya Acı Vatan’ türküsünü söyleyen Başkan Zorluoğlu, dakikalarca alkışlandı.    
 
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sözlerine geceyi düzenleyen Ortahisar Belediyesi ve Trabzon Yazarlar Derneği başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Başkan Zorluoğlu “Vefatının 11. yıldönümünde ben de şehrimizin yetiştirdiği çok önemli sanatçı Erkan Ocaklı’yı hasretle ve rahmetle yad ediyorum. Benim Erkan Ocaklı ile tanışmam 70’li yılların ortalarına dayanıyor. Nasıl tanıştık. Kasetlerle tanıştık. O zaman kendisiyle yüz yüze tanışmak ne benim yaşım nedeniyle ne de onun şöhreti karşısında mümkündü. Biz tabi gurbetçi aileyiz. O zaman rahmetli annem Çaykara’da babamın getirdiği bir teypte Erkan Ocaklı dinlerdi. Ben o türkülerle Erkan Ocaklı’yı tanıdım” dedi.
 
OCAKLI İLKLERİ BAŞARDI
Erkan Ocaklı’nın Karadenizli sanatçı olarak Türkiye çapında tanınan ilk isimlerden biri olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu “Karadeniz müziğini bağlama ile icra noktasında ilklerden biri. Birçok ilki başaran ve bizim kuşakta mutlaka izleri bulunan çok önemli bir sanatçıyı anmanın kendi şehrimizin evladını gündemde tutmanın gururunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Trabzon Değerleriyle Buluşuyor’ adı altında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Trabzon’un değerlerini bu tür organizasyonlarla yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
TÜRKÜ SÖYLEYEN İNSANDAN ZARAR GELMEZ
Konuşmaların ardından birbirinden değerli sanatçılar, Erkan Ocaklı’nın şarkılarını seslendirdi. Sanatçı İbrahim Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu türkü söylemek için tekrar sahneye davet etti. İbrahim Can, Zorluoğlu’nu Neşet Ertaş’ın “Türkü söyleyen insandan zarar gelmez” sözleriyle karşıladı. Başkan Zorluoğlu ve Can’ın birlikte türkü seslendirmesi, büyük beğeni topladı.