Başkan Ekim;Sanat Bütün Kötülüklerin Panzehiridir

Güzel ilçemizin sloganı haline gelen “Kültür Sanat Turizm ve Spor Şehri Akçaabat” ifadesi ilçemizde var olan değerlerin adeta kelimelerle telaffuz edilen biçimidir. Akçaabat olarak bu sloganın hakkını tam anlamıyla vermeye gayret ediyoruz.
SANAT BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN PANZEHRİDİR

Güzel ilçemizin sloganı haline gelen “Kültür Sanat Turizm ve Spor Şehri Akçaabat” ifadesi ilçemizde var olan değerlerin adeta kelimelerle telaffuz edilen biçimidir. Akçaabat olarak bu sloganın hakkını tam anlamıyla vermeye gayret ediyoruz.
İlçemizde adeta gelenek haline gelen, bu yıl 29.’sunu düzenlediğimiz  Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalini 18-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden tamamladık. Festivalimiz sadece ilçemize değil, bunun yanında ilimize de bölgemize de katkı sağlayan  büyük bir Uluslararası Kültür ve Sanat organizasyonudur. Bu organizasyon sayesinde Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyor; aynı zamanda Trabzon’a destek oluyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından halk oyunları ekipleri geliyor. Kendi yörelerine ait gösterilerini yapıyor. Kendi kültürlerini bize tanıtıyorlar ve onlar da bizim kültürümüzle tanışıyorlar. Adeta Akçaabat medeniyetlerin kesişme merkezi haline geliyor. Biz bu yüzden diyoruz ki “Akçaabat Halk Danslarının Kaynaşma Merkezidir, Horonun Başkentidir.”
Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları festivalimiz çok yönlü bir festivaldir. Festivalimizin bünyesinde, Belediyemizce Haziran  ayı içerisinde başlattığımız ve festival başlangıcına kadar devam eden Voleybol, 3*3 Sokak Basketbolu ve Penaltı turnuvaları düzenlendi. Bu spor organizasyonuna yüzlerce sporcu katıldı. Çok güzel kardeşlik müsabakaları düzenlendi. Bunun yanında festival kapsamında yine uluslararası boyutta fotoğraf ve resim sergileri düzenledik. Biz bu yüzden diyoruz ki “Sanat ve spor boyutu güçlü olmayan bir medeniyet güçsüz kalır.”
Bunun yanında festivalimizde yöresel sanatçılarımızın da yer aldığı konserler düzenlendi. Gerçekten çok başarılı sanatçıları ağırladık. Çok renkli anlara tanık olduk. Trabzon Sporumuza destek olmak için Bordo Mavi gece düzenledik. Akçaabat Bordo Mavi renklere büründü. Akçaabat dolu dolu eğlendi. Akçaabat kaynaştı.
Festivalimize baktığımızda Akçaabat her yerdeydi. Orağın yedisinde Hıdırnebi Yaylasındaydık. 20 ve 21 Temmuzda Trabzon Meydan parkındaydık. Sadece bununla kalmadı,  festivalin ardından Akçaabat’ın adı Giresun’da, Edirne’de Artvin’de, İstanbul’da, Manisa’da, Antalya’da, Gaziantep’te, Azerbaycan’da ve Bulgaristan da yankılandı.
Festivalimize bu yıl adeta ziyaretçi akını yaşandı. Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu, Trabzonlu hemşehrimiz Ak Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşçı, TBMM Başmüşaviri Akçaabatlı hemşerimiz Hikmet Çolak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Ak Parti eski Milletvekili ve Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ali Kemal Başaran, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ortahisar İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, Akçaabat Emniyet Müdürü Volkan Özeren, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Ak Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen,  Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, Esnaf Kefalet Kooperatifi Odası Başkanı İsmail Bulut, Ziraat Odası Başkanı M. Hikmet Eyüpoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Festival Sponsor Firmaları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş 29. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivaline katıldılar. 
Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Desteğini esirgemeyen sponsor firmalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Kültür, sanat, turizm ve spor şehri olan Akçaabat’ımızda, herkese örnek olacak bir festival gerçekleştirdik. 4 gün devam eden ve festival boyunca bizleri yalnız bırakmayan milletvekillerimize, bürokratlarımıza, iş adamlarına, geleneksel hale gelen festivalimizin 25 yılında büyük emekleri olan Şefik Türkmen Başkanımıza, protokolün diğer üyelerine, mahalle muhtarlarımıza, basın mensuplarına, ekip rehberlerine, kolluk kuvvetlerine, festivalimizin her alanında görev alan bütün çalışanlarımıza, sunucumuz Bülent Mumcu’ya ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.
30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nde tekrar sizlerle bir arada olmak dileğiyle. Kalın sağlıcakla…