Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, söz akarak hafta sonu misafirleri ile gittiği Atatürk Köşkünde, gördüğü görüntü sonrası icinin sızladığını, köşkün vahim bir durumda olduğunu söyledi. Başkan Zorluoğlu ise Atatürk Köşkünün tadilat - restorasyonu için Eylül ayında işe başlamayı planladıklarını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları bugün başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı salonunda gerçekleşen ilk bileşimi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoruloğlu yönetti.

Geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Murat Zorluoğlu, ardından ise Trabzon’da gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgi verdi.
Ardından gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, hafta sonu misafirleri dolayasıyla Atatürk Köşküne çıktığını ifade ederken, gördüğü görüntü sonrası “İçim sızladı” dedi.
Şahin, “Atatürk Köşkü vahim vaziyette. Tel tel dökülüyor. Hatta pazar günüydü anormal derecede ziyaretçi akını vardı. Görevlilerle konuştuk yılda 200 bine yakın insan geliyor. Girişte,12, 5 TL. K


Bu yerin öyle durması birinci Atatürk'e, ikincisi Trabzon’a yakışmıyor. tadilatta o müze o şekilde sergilenmememli. Buraya derhal el atın burası Maraş Caddesinden çok daha önemli.
Orhan beyin zamanında yüksek meblağ ile tadilat yemişti. O tadilat nasıl yapıldı ki 5 yılda 4 yılda o boyalar nasıl kabardı. Bir bakın, bakmanızı isterim” dedi.

 
Başkan Zorluoğlu, “Atatürk Köşkünün tadilata, restorasyona ihtiyacı var. Aynı zamanda içindeki mobilyaların uzman gözüyle incelenip, bir kısmının ayıklanmasına, tamire bakıma ihtiyacı var. Bununla ilgili komisyon kurduk. Yetkin insanlardan oluşan. Oraya tadilat projesi hazırladı. Bu proje kuruldan geçti. Şu anda Fen İşleri Dairemiz ihalede son aşamalara geldi. Çok büyük ihtimalle önümüzdeki ay ihale ediyoruz. Hedefimiz ihaleden sonra Eylül ayında işine başlamak. Buradan hatırlarsanız benim arzum, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 100. Kuruluş Yıl dönümünde 2023’ün 29 Ekiminde hizmete açmak. Olabilirse Cumhuriyet Resepsiyonunu onun bahçesinde hep beraber gerçekleştirmek.
Hassasiyetinize bende katılıyorum. Kendimiz gidip gördükten sonra böyle süreci başlattık. Bu manada hem şehrimize hem Cumhuriyetimizin iKurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehir ziyaretinde orada bulunduğu, vasiyetini yazdığı tarihi mekan olarak aslına uygun şekilde restore edip hizmete alacağız” dedi.

İYİ PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİNDEN TEŞEKKÜR 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Aslan Güner Araklı -Sürmene İçme Suyu ve HES projesi ,Trabzon Akvaryum ve Kahramanmaraş Caddesi için teşekkür ederken Araklı Yeşilyurt Mahalle yolunun Asfaltlanmasını istedi .