ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, yerli ve yabancı sanat galerilerinin katkısıyla açıldı.
Ankara Congresium'daki açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, düzenlendiği 2015'ten bugüne kadar destek verdikleri ArtAnkara'da olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
"Uzun bir aradan sonra bizi birleştiren ve iyileştiren sanat vesilesiyle bir araya geldik. Elbette tedbirlerin bir arada uygulandığı bu salonda birlikte olacağız." ifadesini kullanan Yavuz, bu yılki salgın koşullarında daha fazla katılımcının fuara destek vermesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Yavuz, "Hipokrat 'Sanat sonsuz, hayat kısa' demişti. Biz bu nedenle pek çok etkinliğe devam ediyoruz. Sanat ruhumuzu besliyor, insanı iyileştiriyor." diye konuştu.
 "Ankara'yı renklendirmenin yolu sanata destek olmak"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kültürü geliştirmek adına pek çok etkinliğin yapılamadığını, ama proje hazırlamaya devam ettiklerini anlattı.

ARTANKARA SANAT FUARINA BEŞİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI RAMİS UZUN’DA KATILDI 

Ankara Ticaret Odası’nda Trabzon Vakfı Başkanı  Bilgin AYGÜL’ün organizasyonu ile gerçekleşen ARTANKARA Sanat Fuarı’nı Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Sungur ,CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Genel Başkan Yardımcıları Yıldırım KAYA, Bülent KUŞOĞLU, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ ve Çankaya Belediye Başkanı Alper TAŞDELEN ile birlikte ziyaret etti. 
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Yzun ;‘‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’’
Böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştiren Sn. Bilgin AYGÜL'ü tebrik ederiz.