Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve sunuculuğunu Mehmet Kartal’ın yaptığı programa İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan adayı Osman Akbulut, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Trabzon’daki müzik derneklerinin başkan ve yöneticilerinin yanısıra çok sayıda davetli katıldı.


Şef Salih Kazancıoğlu yönetimindeki koro ilk olarak, dernekçe sürdürülmeye çalışılan ve musiki geleneğinin eserleriyle oluşturulan sanatın doruk noktası olarak da gösterilen Fasıl eserlere yer verdi. Faslın aslında kendine özgü bir örgüsü olan başlı başına bir konser formatı olduğu da ayrıca bilinmektedir. Nihavent fasıl eserlerin seslendirildiği birinci bölümde solo eserlerde Murat Ermiş, Sevim Uzun, Hülya Arslan, Vildan Balta Nesrin Kürkçü, Erol Asan ve İlhan Yavuz sahne aldılar. 


İkinci bölüm ise son dönemde Trabzon’un yetiştirdiği en önemli müzik adamlarından biri olan keman sanatçısı, bestekar Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni ve aynı zamanda TRT Trabzon Radyosu TSM Çocuk Korosu eğitmeni olarak da görev yapan Cemal Zihni Erenel bestelerine yer verildi. Bu bölümde de solo eserlerde Metin Kazancıoğlu, Hüseyin Serdar Birinci, Salih Kazancıoğlu, Metin Öztepe, Sema Erenel, Salim Önder, Özdemir Hafızoğlu sahne aldılar. Erenel, konserin son şarkısını da güftesi Yasemin Uzun’a bestesi kendisine ait muhayyerkürdi eser “Şafağımsın, Baharımsın, Ahuzarımsın” isimli şarkıyı seslendirdi. 


Programın sonunda Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse tarafından Akçaabat’ta musikiye yaptıkları katkı adına bestekar Cemal Zihni Erenel’e, koro şefi Salih Kazancıoğlu’na ve müzisyen Adil Kolaylı’ya plaket verildi. 


“Bu akşam muhteşem bir program izledik. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bütün güfteciler burada. Müzisyenler burada, bestekarlar burada. En kısa zamanda onlardan bir Akçaabat şarkısı yapmalarını ve Akçaabat’a hediye etmelerini istiyoruz. İleride bunun duyurusunu yapacağız zaten” diyen Köse’nin “Bize sanata Atatürk gönlüyle, sanatçıya da Atatürk gözüyle bakan insanlar lazım” sözleri dakikalarca alkış aldı.