Yıl sonu sergi açılışına Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in yanı sıra; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Hüseyin Altıntepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.


Horon gösterisi ve miniklerin kıyafet defilesiyle başlayan sergi açılışı kurdele kesimiyle devam etti.
Yıl sonu sergisinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Halk Eğitim Merkezimizle biz İlçemizde uyumlu bir şekilde yıllardır çalışıyoruz. Belediyemiz ve Halk Eğitimle işbirliğindi yıl boyunca birçok kurs ve etkinlik yapıyoruz. Halı dokuma kursundan takı tasarım kursuna, halk oyunlarından el sanatları kursuna, resim kursundan fotoğrafçılık kursuna kadar birçok alanda vatandaşlarımıza eğitimler veriyoruz. Eğitmeni Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis ediliyor. Belediye olarak biz de yer ve donanın desteği sağlamak suretiyle kurslarımızı hayata geçiriyoruz. Kurslar başladığında birkaç kez halı dokuma ve takı tasarım kursunu ziyaret ettim. Orada birbirinden güzel ve değerli motiflerle halılar dokunurken eskiden büyüklerimizin çeyizlerinde yer alan işlemeli dokuma ürünler yapılıyor. Buradan Akçaabat’a has ürünler ortaya çıkıyor. Ve el emeği göz nuru bu ürünler Belediyemiz tarafından Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerine tahsis edilen yöresel ürünler satış reyonunda satılmak suretiyle üreticilere maddi destek sağlıyor. Aynı zamanda da unutulmaya yüz tutmuş, geçmiş dönemlerde adeta gelenek ve görenek halinde olan el sanatları mesleklerimiz nesillerden nesillere aktarılmış oluyor. “ dedi


ÜRETİMİN OLDUĞU HER YERDE BİZ DE PAYDAŞ OLACAĞIZ
Konuşmasında AKÇAHASAT Projesine de değinen Başkan Ekim sözlerine şöyle devam etti; “Özellikle kadın istihdamına önemli katkı sağlayan bu ve bunun gibi faaliyetleri Belediye olarak desteklediğimizi ve desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Üretimin olduğu her yerde biz de paydaş olacağız. Tüketen değil üreten bir nesil geleceğe bırakmamız gerekiyor. Belediye olarak biz de örnek modeller oluşturmaya gayret ediyoruz. Bunun için tıpkı Halk Eğitim Müdürlüğümüz gibi diğer kurum ve kuruluşlarla da istişare yapıyoruz. Örneğin Akçaabat Ziraat Odamızla birlikte en son olarak hayata geçirdiğimiz AKÇAHASAT projesi. Bu proje için tesisimizin yapımına başlandı. Tesisin makine teçhizat ihalesini 14 Haziranda yapıyoruz. Bu minvalde iki tane sera oluşturduk. Seranın içerisinde elli bin fidan ürettik. Hem peyzaj düzenleme çalışmalarında kullandığımız süs bitkilerini buradan üretirken hem de aronya başta olmak üzere çiftçilere ücretsiz olarak verecek olduğumuz bir sürü meyve fidanını burada üretiyoruz. Bu sayede sözleşmeli kadın çiftçi uygulamasını başlatarak yıllık ortalama 750 kadın istihdamını hayata geçirmiş olacağız. AKÇAHASAT diye Akçaabat’a özgü bir marka tescil ettirdik. Kendi fidanlarımızı kendimiz üretiyoruz. Artık Anneler gününde veya özel günlerde bir yere çiçek götüreceksek Akçaabat Belediyesinin kendi ürettiği çiçekleri götürüyoruz.”
 
 
ÜRETEN ELLERLE GURUR DUYUYORUZ
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konuşmasının sonunda; üreten, üretken olan, azimle ve sabırla çalışan herkesle gurur duyduğunu ve desteklediğini ifade ederek “Ürünlerin sahipleri kendi ürettikleri ürünlerle gurur duyarken bizler de buna vesile olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bu vesileyle el emeği göz nuru bu serginin hazırlanmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, kursiyerlerimize, eğitmenlere ve katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum.” Şeklinde konuştu.


Birbirinden farklı ve renkli stantları tek tek ziyaret eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, el emeği göz nuru ürünleri beğeniyle inceledi. Kursiyerlerin tüm ürünlerini bin bir emekle ilmek ilmek işlediğini ve birbirinden değerli bu ürünleri inceleyebilmenin kendisinde büyük bir mutluluk uyandırdığını dile getiren Başkan Ekim, tüm kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.