Akçaabat'ta Spor Belgeseli Hazır


Akçaabat'ın spor tarihi önce kitap şimdi de belgesel olarak yapıldı.
Akçaabat  Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce Araştırmacı Yazar Atilla Alp Bölükbaşı'na hazırlattırılan Akçaabat'ta Spor adlı kitaptan sonra Akçaabat'ta Spor adlı belgesel de tamamlandı.
İlçe ile ilgili her alanı kayıt altına alan Akçaabat Belediyesi, bugüne kadar yayımladığı kitaplar ve hazırladığı belgesellerle önemli bir arşive sahip oldu.
Akçaabat'ta Spor adlı belgeselde, 1923'den bugüne yaklaşık 100 yıllık bir spor tarihi kayıt altına alındı. Akçaabat Belediyesi, hazırlanan bu belgesel ile hem Akçaabat'ın hem de Trabzon'un sporunu belgelerle birlikte anlatarak ilçeye ve Türk sporuna kazandırmış oldu.
Belgeselde, Trabzon'da spor alanında ilk adımların nasıl atıldığı, Akçaabatsebat'ın doğuşu, 1923'den bugünlere kadar yaşanan süreçler anlatılıyor. Akçaabat'ın ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğu özellikle Faruk Özak, Özkan Sümer, Şenol Güneş, Serdar Bali, Ali Kemal Özcan, Vedat Durna, İsmail Çelik gibi yaşayan efsanelerin ağzından dinleyince daha da iyi anlaşılıyor. 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise, "Bizler, büyüklerimizden Akçaabatsebatspor hikayelerini dinleyerek büyüdük. Gençlerimiz de o günlerde yaşananları, gelişmeleri ve bugünlere gelişi hazırlanan bu belgesel sayesinde öğrenecekler. Belgeselde emeği geçen başta Araştırmacı Yazar Atilla Alp Bölükbaşı olmak üzere, katkısı olan herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.