Akçaabat Müzik ve Halk oyunları Festivaline Hazır 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Trabzon’da bu yıl 29.’su yapılacak olan Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivaline yurt dışından 3, Türkiye’den ise 7 ilden farklı halk oyunları ekipleri katılacak. Festival öncesi Akçaabat Horon restorantta Basının karşısına çıkan Başkan Osman Nuri Ekim Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel,Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir ,Kültür Müdürü Turan Bektaş ve daire amirleri ile Trabzon Basınının karşısına çıktı. 
 Festival, 18 Temmuz’da başlayıp 21 Temmuz’da bitecek. Ünlü sanatçıların da sahne alacağı festivalle ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Festivalle, Akçaabat’ımızı hem dünyaya tanıtmaya, hem de Türkiye’ye tanıtıyoruz” dedi.  Trabzon’da bu yıl 29.’su düzenlenecek olan Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali 18 Temmuz Perşembe günü başlıyor. Festivalin başlangıcı öncesinde, hem festivalle ilgili soruları cevaplamak hem de festival kapsamında neler yapılacağını anlatmak için Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bugün bir basın toplantısı düzenledi. 

FESTİVAL 18 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Akçaabat Horon Restoran’da düzenlenen toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, festivalin başlayacağı 18 Temmuz Perşembe günü ve biteceği 21 Temmuz Pazar günü neler yapılacağını aktardı.  Başkan Ekim,  “Festivalle, hem Akçaabat’ımızı dünyaya tanıtmaya, Türkiye’ye tanıtmaya çalışırız. Hem de kültürel manada diğer gelen misafirlerimizle beraber Akçaabat’ımızda güzel bir hava oluşturmuş oluruz. Bu niyetle festivalimizi gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

YURT DIŞINDAN DA HALK OYUNLARI EKİPLERİ GELECEK

Kaymakam Şenel ise, “Bölgemizde yapılan en eski geleneksel manada festivallerden biri. Bu yıl da 29.’sunu yapacağız. Çok yönlü bir festival. Kültür, sanat sportif aktivitelerin olduğu, daha çok müzik ve halk oyunlarının ön plana çıktığı festivalimiz. Yurt dışından baktığımızda Azerbaycan, Kırım ve Bulgaristan’dan halk oyunları ekipleri olacak. Yurt içinde de halk oyunları ekipleri gelecek. Tam manasıyla kaynaşma ortamı olacak. İlçemizin tanıtımı, bölgemizin, kültürümüzün tanıtımını planlıyoruz. Akçaabatlı hemşerilerimizin buluşma günü. Biz şunu biliyoruz ki özellikle gelecek hemşerilerimiz tatil günlerini festivale göre planlamakta. İnsanlarımıza güzel bir an bırakmak bizim festivalimiz önemli. Bu festivalin hazırlanmasında ciddi emek var. Belediye personelimiz aylarca çalışmalara başlıyor.  Bizim festivalimizin içinde Hıdırnebi Yayla Şenlikleri barınmakta” dedi. 

KONSER ALANI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Festival alanının ilerleyen yıllarda değişip değişmeyeceği ile ilgili gelen soruya Başkan Ekim, “Festival alanı ile ilgili belki ilerleyen senelerde bu mümkün. Yaylacık tarafından yapılan düzenlemelerle beraber ilerleyen aşamalarda orada anfi tiyatro gibi alan oluşturmaya çalışıyoruz. Oluşturursak o düzenleme gibi yerlerde yapılabilir.  Bizim festivalimiz sadece o alanda gerçekleşmiyor. Sadece konserler orada. Geri kalan aktiviteler hepsi şehrin içerisine dağılmış şekilde yapılıyor. Belki ilerleyen aşamalarda daha geniş sahnesi olan konser alanı ile beraber bu ihtiyaç daha profesyonel hale getiririz inşallah” dedi.  Davetiye giden belli başlı ülkeler var. 5 ülke talepte bulunuyoruz. 2 ülke gelemedi. Toplam şuanda 3 ülkemiz var. 7 tane de yurt içinden gelecek il var. Festivalimize katılım şuanda.. Gönül ister ki bütün ülkelerden gelenler olsun. Talepte bulunuyoruz, maliyeti kaynak karşı taraf için hem de bizim için bütçe meselesi. O doğrultuda işi çözmeye çalışıyoruz.