Akçaabat’ta yapılan toplantıya Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir,Kültür Müdürü Kemalettin Bektaş ,Özel Kalem Müdürü Mustafa Mersinli ve Basın Danışmanı Recep Şen birlikte katıldı.
 Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Erol Günaydın Tiyatro Günlerimiz ile birlikte tiyatronun eğitimci, eğlendirici, düşündürücü birleştirici unsunlarını sanatseverlerle buluşturmayı istiyoruz” dedi. 

10. Erol Günaydın Tiyatro Günleri, bu yıl 3. Mart tarihinde başlıyor. 10 Mart Tarihine kadar sürecek Tiyatro Günlerine bu yıl Trabzon’un yanı sıra, Giresun, Erzurum, Samsun ve Ordu illerinden de tiyatro grupları katılacak. 
Tiyatro Günlerinin tanıtım toplantısını gerçekleştiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, programın Ordu Büyükşehir Belediyesinin Tiyatro Ekibiyle birlikte 3 Mart’ta başlayacağını ifade ederek, “Ordu Büyükşehir Belediyemizin Tiyatrosu, 3 Mart’ta Trabzon Sanat Tiyatrosu, 4 Mart$ta Giresun Belediyesi Tiyatrosu, 5 Mart’ta Akçaabat Belediyesi Tiyatrosu, 6 Mart Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, 7 Mart Samsun Hayal Atölyesi Tiyatrosu, 8 Mart Erzurum Medya Sanat Evi, 9 Mart Bulancak Sanat Tiyatrosu, 10 Mart yine Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, 10 Mart Çarşamba günü yine Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosunun etkinliği ile son bulacak” dedi.
ÇOCUK TİYATRO ŞENLİĞİ 8 – 10 EKİM’DE YAPILACAK
Ekim, “Etkinliğimizi her yıl yapıyoruz. Bundan sonra da devam edecek. Akçaabat ve Trabzon’da tiyatro sanatını sevdirme adına belediyemiz elinden gelen imkanları düzenlemeleriyle, yapmış olduğu programlarla devam ettirecek. Yine Çocuklarımıza dönük 4.’sünü düzenleyeceğimiz Çocuk Tiyatroları Şenliğimiz var. bu da 8 10 Nisan arasında yapılacak. Tiyatrolarla buluşamayan çocuk kalmasın etkinliği ile bareber çocuklarımızla da tiyatro etkinliği düzenleyeceğiz. 
Akçaabat Belediyesi olarak tiyatroya değer verdiğimizi ve rahmetli Erol Günaydın’ın ismiyle beraber bu yıl 10.’sunu düzenleyeceğimiz Erol Günaydın Tiyatro Günleri, hepimize, şehrimize ve sanat camiamıza inşallah hayırlı olur” diye konuştu. 

Ekim, Erol Günaydın’ın çocuklarının Tiytaro Günlerine davet edilip edilmediği ile ilgili soruya, “Erol Günaydın Akçaabat’ımızın bir değeri. Burada doğmuş, evi de burada. Biz ismini yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarıyla ilgili katılmak isteyenler olursa bizim arkadaşlarımız bu konuda gerekli çalışmayı yaparız” dedi. 

AKÇAABAT’A MÜZE YAPILMASI
Akçaabat’ta Müze yapılması ile ilgili olarak ise, “Merkez İlköğretimin yerini bir aksilik olmazsa, ibraz durumu bitme aşamasında. Çalışmalar neticelendiğinde biz takasa gidiyoruz Milli Eğitim Bakanlığı ile.. O tarihi yapıyı restore edip orayı Akçaabat’ımıza yaşayan müze haline getirme hedefimiz var. Müzenin kompozisyonu tam belli olmadı. Bununla ilgili ayrı bir çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili belli başlı yerlerden, müze yapımıyla ilgili yetkin kişilerle görüşüyoruz. Bu noktada müzenin içine neler koyabilirizi tartışıyoruz. Müzeyi yaptık, diyip hiç kimsenin gitmeyeceği bir yer yapmak istemiyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Orayı daha profesyonel şekilde değerlendirmek istiyoruz" dedi. 
KÜLTÜR MERKEZİ
Yaylacık, Yıldızlı, Sögütlü sahili içinde insanların nefes alabileceği bir proje gerçekleştiriyoruz. Söğütlü’de ki eski belediye binamızın olduğu yere inşallah bu yıl içinde ihalesini yaparız. Bir aksilik olmazsa 600 kişilik kapalı salon yapıyoruz. İçerisinde bir tane kütüphane, sanat atölyeleri ve ön tarafında kitap kafe şeklinde  kültür merkezi oluşturmaya çalışıyoruz. Proje son aşama geldi, bir iki ay içinde ihalesini tamamlamayı planlıyoruz. 
SANAT SOKAĞI
Sanat Sokağın oluşturulması ve o sokağın yaşaması gerekir. Bu şeklide çalışma yapılarak, şehrin içinde sokak oluşturulabilir. Belki Ortamahalle’de bu şekilde bir sokak oluşturulababilir. Orada bu konseppte sokak var ama daha da geliştirilebilir. Şu anda Kadir Mısırlıoğlu’nun isminin bir yere verilmesi gündeme gelmedi ancak ilerleyen aşamalarda gelebilir” ifadelerini kullandı.