AÇILIŞI YAPILDI
Geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden AK Parti Meclis Üyesi Ufuk Hoş’un eşi merhum Derya Hoş adı taşıyan kütüphanenin açılışı için tören düzendi.Açılışa AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nahide Cihan, Meclis Üyesi Ufuk Hoş, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. 

KÜTÜPHANE ZENGİNLİKTİR
Törende bir konuşma yapan AK Parti Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nahide Cihan, anlamlı günde bir arada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Derya Hoş kardeşimizi erken yaşta kaybetmenin hüznünü yaşarken bugün de burada adını kütüphanede yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. Kütüphane açılışı daha önce planlamalarına rağmen pandemi koşulları nedeniyle açılışı bugüne ertelediklerini söyleyen Cihan  “Kütüphane zenginliktir, geçmişimiz ile geleceğimiz arasında köprü kurarak geleceğimize yol gösteren yerlerdir. Ortahisar İlçe Kadın Kolları olarak Sayvan Mahallemize 
oluşturduğumuz kütüphanemiz inşallah buradaki çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm Sayvan sakinlerine yararlı ve faydalı olacaktır” ifadelerine yer verdi.


HAYIRLI OLSUN
Kitap bağışlarıyla oluşturulan kütüphanede yaklaşık 1300 kitabın yer aldığı bilgisini vererek sözlerini sürdüren Cihan “Kütüphanemizin içerisindeki duvarın bir tarafında dinimizin ilk emri oku, Arapça ifadesiyle ikra, diğer tarafında da Derya kardeşimizin ismi yer almaktadır. Önümüzdeki günlerde kütüphanemize Ufuk Hoş beyin katkılarıyla 4 adet bilgisayar ve ayrıca  internet bağlantısı kazandırılacaktır. Bizler de kitap çeşitliliğini artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Lise, üniversite ve memurluk sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz için de kütüphanemize kitaplar kazandıracağız. Hayırlı olsun” dedi.


TEŞEKKÜR ETTİ
Nahide Cihan, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile İlçe Yönetimine kütüphanenin kazandırılmasında sağladığı katkılardan ötürü teşekkür ederek “Ayrıca biz kadınların her daim yanında olan Ortahisar Belediye Başkanımız Av.Ahmet Metin Genç’e, kütüphanenin her aşamasını takip eden İlçe Başkan Yardımcımız Enis Ramazanoğlu’na, kitapları tek tek ayırıp numaralandıran, fazlasıyla emek harcayan İlçe Kadın Kolları Yöneticilerime, kadın kolları Sayvan mahalle başkanım Asiye hanıma ve eşine, muhtarımız Halil İbrahim Peker’e, mahalle başkanımız Muhammet Baş’a ve bizlere kitap desteğinde bulunan kitap gönüllülerine teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.” ifadelerine yer verdi.
ÇEBİ: ÇOK DEĞERLİ BİR PROJE
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar İlçe Kadın Kolları Yönetiminin anlamlı etkinliğinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyerek “İlçe Kadın Kollarımız, kardeşimiz merhum Derya Hoş hanımefendinin adının yaşatılması adına çok değerli bir projeyi hayata geçiriyor. Projenin fikrini ortaya koyan, büyük uğraşlar veren İlçe Kadın Kolları Başkanımız Nahide Cihan hanımefendiyle birlikte tüm ilçe kadın kolları teşkilat mensuplarımıza ve kütüphanenin bu duruma gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Merhum Derya Hoş kardeşimizi de birkez daha rahmetle anıyorum, makânı cennet olsun.”

HEP BİRLİKTE İSTİFADE EDELİM
Kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasında kütüphanelerin büyük rolü olduğunu ifade eden Çebi, “Bilgi hazineleri kütüphaneleriz kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasının yanında kimliğimizin oluşmasında, korunmasında ve kök salmasında hayati önem taşımaktadır. Bu çerçevede Sayvan mahallemizde oluşturulan kütüphaneden bütün herkesin yararlanmasını, istifade etmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.  Konuşmaların tamamlanması sonrasında kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.