3’üncü Kitap Okuma Yarışması Pazar günü gerçekleştirilecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği “OKUyorum” Kitap Okuma Yarışmasının 3’üncüsü, 18 Kasım Pazar günü 16 ilçe merkezinde toplam 28 sınav merkezinde gerçekleştirilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında yürütülen ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, yaz tatilini kitap okuyarak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla 2016 yılında başlatılan “OKUyorum” Kitap Okuma Yarışmasına bu yıl 12 bin 213 öğrenci katılacak.

2’inci sınıftan 12’inci sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsayan projede her seviyede dereceye giren öğrenciler Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendiriliyor. 26 Ekim’de son başvurusu gerçekleşen yarışmanın sınavı, 18 Kasım Pazar günü saat 10.00’da icra edilecek. Yarışmaya katılmak için başvuru yapan 12 bin 213 öğrenci, yaz boyunca okudukları kitaplar üzerinden sınava tabi tutulacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yarışmada her seviyede dereceye giren 1’incilere ‘dizüstü bilgisayar’, 2’ncilere ‘tablet’, 3’lere ‘bisiklet’, mansiyon ödülü almaya hak kazanan öğrencilere ‘eğitim seti’, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere de ‘Çanakkale gezisi’ armağan edilecek. Ayrıca yarışmaya en çok katılım sağlayan 3 okula bilgisayar hediye edilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi. 3 yıl önce başlattıkları projeye yoğun katılımın yaşandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Öğrencilerimiz okudukları kitaplardan sınava giriyorlar. Burada amaç yaz boyunca öğrencilerimizin kitap okumasını sağlamak, böylece kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını tesis etmektir. Bu amaçla başlattığımız bu projeye ciddi şekilde katılım oluyor. Tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Eğitime her alanda destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu