Yarışma jürisinin değerlendirmesine göre, 1.'liği "En güzel biz güleriz" adlı eseriyle Ömer Topal- Erdem Temel ikilisi (ödül 6000 TL), 2.'liği "Engelsiz Bir dünya" adlı eseriyle Leyla Bekensir- Murat Kemal Kocaballı ikilisi (ödül 4000 TL), 3.'lüğü ise "Engelsiz Bir Dünya" adlı eseriyle Zeynep Demir Yıldız (ödül 2000TL) elde etti.


MANSİYON ÖDÜLLERİ
Yarışmada 1000'er TL'lik mansiyon ödülünü ise; "Sev Babacık" adlı eseriyle Yakup Kıvrak-M. Kemal Kocaballı, "Hoş Geldin 23 Nisan" eseriyle Nildar Atalay, "Ben Çocuğum Geleceğim" adlı eseriyle Sefa Böke, "Tablo" adlı eseriyle Fatma Ceren Çelik-Ebru Erdem ve "23 Nisan Bugün" adlı eseriyle Mehmet Akpınar elde etti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TMBM)'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü anısına TRT ile ortaklaşa "23 Nisan Çocuk Şarkıları Beste Yarışması" düzenlediklerini söyledi.
"DEMOKRASİMİZİN 100. YILI"
23 Nisan etkinliklerinin TBMM'nin kuruluşunun 100. yılı olduğu için çok büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Genç, "Demokrasimizin belkemiği olan Meclis'imizin kuruluşunun 100. yılını hak ettiği şekilde kutlayacağız. Köklü bir demokrasi geçmişi bulunan ülkemizde TBMM'nin 100. yılına yaraşacak şekilde etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu yarışma da bu çerçevede düzenlediğimiz etkinliklerden biriydi..." diye konuştu.
Yarışma, 23 Nisan'da düzenlenecek konser etkinliği ve ödül töreniyle sona erecek.