Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bugün Arsin ilçesini ziyaret eden Zorluoğlu’nun ilk durağı Arsin Belediyesi oldu. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Arsin’in talep ve isteklerini Büyükşehir Belediyesine rahatlıkla bildirip hizmet alabildiklerini ifade ederken Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti. Hizmette ‘burası Büyükşehir’in ya da burası Arsin Belediyesinin’ gibi bir ayrımın söz konusu olmadığını kaydeden Gürsoy, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte Arsin halkına hizmet veriyoruz. Büyükşehir Belediyemize derdimizi rahatlıkla anlatabiliyoruz, isteklerimizi gönül rahatlığı ile iletebiliyoruz. Biz Arsin olarak kimsenin hakkını istemiyoruz ama kendi hakkımızın korunmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza Arsin’imize olan ilgi ve alakasından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. Gürsoy’dan Arsin’in talep ve isteklerini dinleyen Zorluoğlu ise “2020 yılı yatırım programımızı hazırlıyoruz. 2020 yılında hangi ilçede hangi hizmeti vereceğimizi herkes bilecek ve görecek. Her şey şeffaf olacak. Arsin’in konularına hâkimiz. İnşallah bu sorunları sırası ile ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, Arsin Belediyesini ziyaretinin ardından ilçede esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Arsinlilerle hasbihal olarak sorularını yanıtlayan Zorluoğlu, Arsin Kaymakam Vekili Ömer Ahmet Özdemir’i ziyareti sonrasında Arsin programını mahalle muhtarları ile istişare toplantısı yaparak tamamladı. Seçimden önce ne söylemişlerse seçimden sonra onu yapmanın gayretinde olduklarını dile getiren Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak yönetim anlayışımızı daha önce ifade ettim, 18 ilçemizin tamamına adalet ve hakkaniyet anlayışı içinde hizmet götürmeye kararlıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Ortahisar’a değil, bütün ilçelerimize imkânlar ölçüsünde, ilçelerimizin büyüklüğüne göre, adaletle hizmet vermeye kararlıyız. Bu noktada sizlerden alacağımız talepler, bildireceğiniz sorunlar ve çözüm yollarına göre bizde yatırım programlarımızı hazırlıyoruz. 2020 yılı yatırım programını hazırlama arifesindeyiz. Bu yatırım programı sadece yol ile içme suyu ile alakalı değildir. Bir bütün olarak bütün Trabzon’da yapacağımız çalışmaları yatırım programında hepimiz göreceğiz. Yıl başladığında hangi ilçede, hangi mahallede ne yapacağımızı herkes bilecek. Bu şekilde 5 yıllık bir perspektifle bu hadiseye yaklaşıyoruz. 5 yıl içinde inşallah, var olan sıkıntıların büyük bölümünü aşabileceğimize, Trabzon’umuza önemli hizmetler kazandıracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

HEPİMİZ BİR BÜTÜNÜN PARÇALARIYIZ
Muhtarlarla olan toplantısında, işbirliği içinde Arsin’e hak ettiği hizmeti verebilmenin gayretinde olduklarını ifade eden Zorluoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “TİSKİ Genel Müdürlüğümüz gerekli planlama çalışmasını yaptı. 2 milyarlık yatırım yapmak suretiyle inşallah ilçelerimizin sorunlarını önemli ölçüde çözmüş olacak. Yine yollarla ilgili İlçe Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi, ilçe belediyesi, büyükşehir ayrımı yapmıyoruz. Biz hepimiz bir bütünün parçalarıyız. Elbette kendi sorumluluk alanımızdaki işlere öncelik vereceğiz ama elbette ilçe belediyemizin gücünün yetmediği noktalarda da gerekli desteği sağlayacağız. İstişare içinde, işbirliği içinde, birbirimize destek vererek bu noktaya geldik. İnşallah bu işbirliğini daha da geliştireceğiz ve Arsin’imize hak ettiği hizmeti vereceğiz.”

Başkan Zorluoğlu, konuşmasının ardından mahalle muhtarlarını tek tek dinleyerek sorularını yanıtladı ve istişarede bulundu. Zorluoğlu’nun Arsin programında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, genel sekreter ve genel müdür yardımcıları ile daire başkanları hazır bulundu.