Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Üniversiteye Hazırlık Destekleme ve Yetiştirme Kursu'nu ziyaret etti.
ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ
Bir restore çalışması gerçekleştirilen kursta incelemelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, burada öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Bir sınıfa girip burada öğrencilerle sohbet eden Zorluoğlu, kantindeki fiyatlar konusunda ise uyarılarda bulunarak, ‘’Amacımız kar elde etmek değil. Kesinlikle öğrencilerimize en uygun fiyatı sunalım’’ ifadelerini kullandı.
FİYATLARI DÜŞÜRDÜK
Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, ‘’Geçen seneden bu yana çehreyi tamamen değiştirmişiz. Mesela bu kantin geçen sene hiç yoktu. Üstü kapatılarak sizlerin emrine amade. Fiyatları düşürdük. Gençlere zararına satış yapacağız’’ dedi.
GENÇLER KEYİFLE HAZIRLANACAKLAR
Bu yıl buranın üzerinde çalıştıklarını ifade eden Zorluoğlu, ‘’Epey bir yatırım yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımı bu. Milli eğitim müdürlüğümüz ve halk eğitim müdürlüğümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Hoşunuza giden mekanlar oluşturmaya çalıştık. Burada keyifle üniversiteye hazırlanacağınızı ümit ediyoruz’’ diye konuştu.

 
ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR HUSUS
Ziyaretinin amacının gençler olduğunu belirten Zorluoğlu, ‘’Gençlerimizin geleceğine sahip çıkılması adına buradayım. Bizim çok önem verdiğimiz bir husus. Dersaneler kapatıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığımız okullarda çocuklarımızı üniversiteye hazırlıyorlar kurslarla. Mezun öğrencilerimiz için bakanlığımızın doğrudan verdiği bir kurs yok. Halk eğitimler üzerinden gençlerimiz mezun olduktan sonra üniversite sınavına hazırlıyoruz. Birkaç yıldan beri devam eden bir iş ama biz bu sene farklılık getirmek istedik, göreve de yeni başladığımız için. Biraz daha fiziki imkanları bakımından daha donanımlı ve çocuklarımızın daha mutlu olarak gelip ayrıldıkları bir mekan oluşturmaya çalıştık’’ ifadelerini kullandı.
DAHA İSTEKLİ GELİYORLAR
Zorluoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Buranın eski halini bilenler takdir edeceklerdir ki adeta sihirli bir dokunuş yapılmış oldu. Ortak kullanım alanları, sınıfları ve bahçesiyle bambaşka bir mekan haline geldi. Öğrencilerimizle de görüştüğüm kadarıyla memnun olduklarını gördüm. Artık daha istekli bir şekilde geliyorlar ve inşallah buradaki çocuklarımız buradan üniversiteyi kazanarak ayrılmış olacaklar. Binin üzerinde öğrencimiz var. Ekonomik olarak göreceli öğrencilerimiz var, ailevi olarak daha alt ekonomisi olan çocuklarımız.’'
ZAMAN ZAMAN GELECEĞİM
Zorluoğlu, ‘’Bir gözüm buranın üzerinde olacak. Zaman zaman geleceğim. Buradaki çocukların süreç içerisindeki başarılarını da istatiksel olarak takip edeceğim. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi.
BU MODELİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ
Van’da görev yaptığı zaman tüm ilçelerde bunun gerçekleştiğinin ve Trabzon’da da olacak mı sorusuna ise Zorluoğlu, ‘’Van’da bunu kaymakamlarımız üzerinden yapmıştık. Burada da Arsin ve Ortahisar ilçelerimizde var. İnşallah bu modeli başarılarıyla ortaya koyarak diğer ilçelerimizde de yaygınlaştırırız’’ şeklinde konuştu.