Zorluoğlu'ndan Flaş Açıklamalar ​​​​​​​

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Alyans Restorantta basın mensuplarıyla soru-cevap şeklinde basın toplantısı düzenledi. 

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Zorluoğlu'na Ak Parti Trabzon 28.Dönem Milletvekili Adayı Of'lu Hemşehrisi Vehbi Koç,Muharrem Usta'nın Kardeşi İzzet Usta,Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu,Ahmet Uğur Zihni,Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve Son Nokta Gazetesinin Sahibi Selahattin Bahadır eşlik etti.  Geçtiğimiz günlerde yaptığı proje tanıtım toplantısının ardından çalışmalara iyice ağırlık veren Zorluoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı.  Soru cevap şeklinde yapılan toplantı ilk olarak Büyükşehir Belediyesine son bir iki ayda alınan işçiler soruldu. 

BÜYÜKŞEHİR’E PERSONEL ALIMI ETİK Mİ?

SORU: “Siz aday olduğunuz zaman belediyelerde son 1 – 2 ay içinde çok sayıda personel alındı. Etik mi doğru mu?”

CEVAP: “Belediyede personel alımı ile ilgili konuya değindim. Sadece personel alımı değil, genel olarak söylüyorum birkaç ay kala seçimler.. Belediyelerde zorlu durumlar hariç ilave personel alınmamalı. İlave borçlanma yapılmamalı.. Daire başkanı ve üstü görevleri atamaları yapılmamalı. Gayri menkul, belediyenin taşınmazları satılmamalı.. Bunlar benim de etik bulmadığım hususlardır. Yapan belediye varsa bence doğru yapmamıştır. Bu kadar net.

  OTOGAR YAPILACAK MI?

SORU: “Her gelen otogar sözünü veriyor. Ama bu sözde kalıyor!” 

CEVAP: “Otogar ile alakalı olarak evet, bizim çocukluk yıllarımızda yapılmış. Geçtiğmizi günlerde gittik derneğimizi ziyaret ettik. Onlarla konuştuk. Projelerimiz arasında ilk iki yılda tamamlamayacağımız projelerden biri otogar. Bunu söylüyoruz. 2 yıl içinde Trabzon’a daha modern bir otogar yapacağız” 

TRAZON’DA SEÇİM SORUNU VAR MI?

SORU:

“içişleri Bakanımızın Trabzon ziyaretinde, “Ders verme zamanı değil güç verme zaman” 3 aydan beri sahadısınız. Sahada ki durum kritik mi?”

  CEVAP: Sayın İçişleri Bakanımız Trabzon’da yaptığı kampanyada tüm Türkiye’ye ses veriyor. Trabzon’da söylediği şeyleri Trabzon’a münasip olarak düşünmeyin. Bütün Türkiye için söylenen ifadedir. Alanda şunu gördüm. Gayet iyi gördüm. İlçelerin tamamını birkaç sefer gezme imkanı buldum. Çok sayıda toplantı yaptık. Ciddi sıkıntı görmedim. Bazı ilçelerimizde biraz daha fazla çalışmamız lazım doğrudur.

 

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ MUHTAR ADAYI OLMASI

SORU:

Belediye çalışanı olan muhtar adaylarının ya muhtarlığı seçeceğini ya da belediyede çalışmaya devam edeceklerini söylediniz. 2’si birden olmayacağını söylediniz. O söylemden sonra muhtar adaylarının geri çekilmesi olmadı..

  CEVAP: Ben kaç kişi çalışıp muhtar adayı oldu bilmiyorum. Büyükşehir Belediyesinde çalışıp, büyükşehir belediyesinden maaş alan herkes aldığı o maaşın hakkını verir. Bu muhtarlık olur başka bir şey olur. Mesai saati nedir. O mesai saatini yapar. Onda sonra ki zamanlarda hobi olarak muhtarlık yapmak isterse yapabilir.. 

RAYLI SİSTEM PROJESİ:  Büyükşehir belediyesinin yaptığı proje var. Onu gözden geçireceğiz revize edeceğiz. Onu yaparken vatandaşın maksimum faydalanması için gerekli tedbirleri alacağız. Otopark ihtiyacı varsa yapacağız. Bir çok şehirde onlarca yıldır bu sistemler kullanılıyor. İnsanların bunlardan nasıl istifade ettiği çok net şekilde belli. 

BELEDİYENİN BORCU NE KADAR BİLİYOR MU? SORU:

“Belediyenin ne kadar borcu var biliyor musunuz?” 

CEVAP: Resmi olarak borçları biliyorum. Ama piyasaya ufak tefek borçlar olabilir. Biz devraldığımıza sahip çıkarız. Bu konuda kimse tereddüt etmesin. Hukuk çerçevesinde olmak kaydıyla her türlü borcumuzun sahibiyiz. 

GANİTA BÖLGESİ VE PLAJLAR: 

SORU: Ganita bölgesinde minibüs üstleri depolanacağı alan yapılacak mış.. onun çalışması yapılıyormuş.. o proje ile minibüs depolama alanı çelişiyor..  Denize girilecek yerler konusuna taahhütte bulunmadınız.. 

CEVAP: Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyesi arasında tam bir koordinasyon sağlayacağız. Bu Trabzon’un yüzde 43’üne tekamül eden Ortahisar için daha fazla olacak. Ortahisar’da Akçaabat’ta yapacağımız projelerde daha yakın koordineli şekilde çalışmak şart. Bizim projelerimiz i hazırlarken ilçe belediye bakanları ile istişare ettik. Onlarda hazırlarken bizle istişare ettiler. Bunlardan bir tanesi de Ganita’da ki düzenleme. O konuyu Ortahisar’a bıraktık. Bizde ona destek vereceğiz.  Denizle alakalı bir çalışmamız lazım. Alt yapı meselesini çözmemiz lazım. Şehir merkezinde denize insanlar girsin diyeceksek kanalizasyon meselesini çözmemiz lazım. Kanalizasyon arıtma meselesi varken hadi denize girin diyemeyiz. Bunu çözmemiz lazım.  eş zamanlı olarak şehrin denize girilebilir noktalarında bu imkanları sağlayacağız. Bunlar büyük projeler değil. Yer belirtmeye gerek yok. Büyüşehir ölçeğinde 3 – 5 plaj yapmak sorun değil. Öncelikle alt yapıyı çözmemiz lazım.

MAZBATAYI ALINCA NE YAPACAK?

Mazbatayı alınca yapacağım ilk nedir?

Onun için çalışıyorum. Belki ilk birkaç ay sonra 6 ay sonra eylem planımızı hazırlayacağız. Hareket edeceğiz. 200 gülük eylem planları gibi bizim de aylık, 3 aylık, yıllık eylem planlarımız olacak.  Yapacağım ilk işlerden biri belediyenin hali hazır durumunu değerlendirmek için ilgili arkadaşlarla toplantı yapmak olur.  İlk aylarda yoğun bir hayırlı olsun toplantıları olur. Bunu çok kısa mı tutsak.. Hakikaten 1 ay 2 ay nefes alamıyoruz. İnsanlar diyor bir şey yapmadın. İnsanlarımızın geleneği var..  Hayırlı olsuncular bir salonda buluşuruz.. 

KAYNAK 30 MİLYAR YETER Mİ?

“Kaynak bulma üzerine.. Sayın Cumhurbaşkanı 30 milyar harcadık demişti. Kaynak konusunda bir 30 milyar daha yeter mi?”  30 Milyar lira partimizin iktidar olduğu dönemde genel bütçeden yapılan harcamalar.. Ama bizim dönemimizde nasıl kaynak bulacaksınız derseniz projelerimiz yerel.. Bir belediyenin kendi projeleri.. Bunlar belediyenin öz bütçesi ile yaptığı projeler. 2 merkezi idarenin devam eden işleri. Yani bakanlıkların devam eden işleri. 3 Vizyon projeler. Mega projeler. Peşinden koşacağımız takip edeceğimiz Havalimanı, Demiryolu, Yatırım adası gibi projeler.  Ben birinci gruba önem veriyorum. Bunlar belediye bütçesinden, belediye başkanının karar vereceği işler. Ben bunların hesabını veririm. Öbürlerinin hesabını ben vermem, bakanlıklar verecek.. Eğer burada tren Gümüşhane’den, Erzincan’dan Trabzon’a geliyorsa bunun muhatabı Ulaştırma Bakanlığıdır.. Biz büyükşehir belediyesi olarak Ulaştırma Bakanlığına her türlü desteği yapmakla mükellefiz. Ama işin sahibi Ulaştırma Bakanlığıdır.. Kaşüstü’nde durum da aynı böyledir. Karayolları Genel müdürlüğünün yaptığı iştir. Bunların isimlerini koymak lazım. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kendi projelerimize sonuna kadar sahibiz..  Kaynak nasıl bulacağız. Cumhurbaşkanımıza arz edildi. Maliye bakanımız biliyor. Önümüzdeki hafta gelecekler tekrar konuşacağız.  Belediyelere büyükşehirlere para gönderirken kriterler nedir? O kriterlerden bir tanesi yüzölçümü.. Daha büyük olan daha fazla kaynak alıyor. Trabzon gibi yerler küçük olduu için daha faz alıyor. Yol maliyetleri Van ile Trabzo7a kıyasladığınızda Van’ın 3 katı.. Biz bunu izah ettik.  Yılda Erzurum’un Trabzon’dan fazla aldığı 120 milyon liradır. 5 yılda 700 milyon yapar. Bunun peşinden koşacağız. Bakanlıklarımızdan ulusal ve uluslararası fonlardan maksimum faydalanacağız.  Belediye olarak israftan kaçınacağız. İr tane araç lazımsa 2 tane araç olmayacak. Buna dikkat edeceğiz. Benden başlayarak aşağı kadar bu yayılacak. Hiç kimse kamu hizmetinin gerekli olanın dışında ondan fazlasını tüketmeyecek. Bu da az bir rakam değil. Küçük rakamlar anlaşılmasın. Düzgün bir tespitle belediyenin cari harcamalarından, mutlaka çok ciddi şekilde tasarruf edebilirsiniz..  Hepsinde olmaz ama bazı projeler kendini finanse etmek şekilde hazırlanabilir. Bu gözle de hazırlamaya çalışacağız. Yol yaparken olmaz. Ama bir rekreasyon alanı oluştururken o alanın finansmanına sağlayacak şekilde orayı düzenleyebilirsiniz…

HALKIN KARŞI ÇIKTIĞI PROJELER.. 

Biz Meydan’da kabin kurduk. Üzerinde sizi dinliyoruz diye bir şey yazdık. “Trabzon için fikrim var projesi” Cumhurbaşkanlığının ana projesinden esinlendiğimiz Trabzon’a uyarladığımız halkın sesinin duyulması için etkili projedir..  Arzu edenler gelecekler, Trabzon için şehri için fikri olan ne varsa gelip orada söyleyecek. Dinleyeceğiz. Şuanda koyduk ama belediye başkanı seçildikten sonra daha atfedeceğiz. Eleştiri sonuna kadar hakları herkesin. Trabzon ile fikri olan varsa gelip söyleyecek. Biz belediyede kuracağımız ekipler orada ki projeleri değerlendireceğiz. Yapılan projede yoğun şikayet varsa elbette o değerlendirilecek. Eksikte bırakabilir. Doğru zannederek yanlış iş de yapabiliriz. Halkımız istemiyorsa niye yapalım. Ne zorumuz var bizim.. 

YOLSUZLUKLA  MÜCADELE.. 

Eğer dikkat etmezseniz, doğru yönetim uygulamazsanız beşer şaşar.. Kim olursa olsun. Yolculukla, Usulsüzle, Rüşvet Benzeri sıkıntılar olmaması için gerekli tedbirleri almak için çalışmalar var. İşe başladığımızda o gerekli tedbirleri alacağız.  SORU: “Kültür sanat anlamında ne gibi çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz. Üniversite öğrencilerini Kalkınma Mahallesinden şehre çekebileceğiz mi?” 

CEVAP: Sadece üniversite değil, lise gençliği bizim için çok önemli. Yanılmıyorsam 65 bin civarında üniversite öğrencisi var. Liseyi kattığımızda 100 bini buluyor. Her 7 kişiden 8 kişiden bir tanesi öğrenci. Biz bu kesimi görmezlik gelemeyiz. Gençlere yönelik hizmetlere ağırlık vermeliyiz. Gençleri burada görmüyorum. Kalkınma Mahallesine gittiğimizde kafelerde vakit geçiren çok genç görüyoruz. Şehre niye gelmiyorsunuz diye sorduğumuzda “Ağabey ne yapacağız orada” bunun cevabın belediye olarak  bulmak zorundayız. Burada cazibe merkezleri oluşturmamız lazım. Bir tanesi Gülcemal, bir tanesi Moloz’da cam etrafında yapılacak geniş meydan. Burada gençlerimize, kadınlarımıza uygun alanlar oluşturmamız lazım. Disneyland tarzı mega lunapark bir tanesi.. Ama o yetmez. Şimdi biz gençlerimize gençlik merkezi sözü verdik. Gençlik Spor Bakanlığının da gençlik merkezleri var ama bizim önerdiğimiz ondan biraz daha farklı. Biz orada gençlerimize spor alanları oluşturmak istiyoruz. Sosyal medya meraklısı gençler için Youtuber odaları oluşturmak istiyoruz. Orada gençlerimizi hayata hazırlayacak çok çeşitli kurslar vermek istiyoruz. Müzik odaları oluşturmak istiyoruz.  Millet Bahçesinde buz pateni alanı..

ORTAHİSAR İLE BÜYÜKŞEHİR ARASINDA ÇEKİŞME OLACAK MI?

SORU: “Son 5 yılda Ortahisar çok geniş bir ilçe.. Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir ile Ortahisar arasında çekişme oldu. Siz bu süreci nasıl yöneteceksiniz.. Ahmet bey ile geçmiş dönemde olayları konuştunuz mu?” 

CEVAP: Trabzon çekişmelere kavgalara tahammül edecek şehir değil. Usandı millet. Çekişme kavgayla bir yere varılamayacağını bilen insanlarız. Biz sükûnetle karşılıklı iyi niyetle bu şehrin çok daha iyi yönetileceğine inanıyoruz.  Kanunlar var.. Yetkiler belli. Dolayısıyla burada sıkıntı yok. Herkesin görev alanı belli. Burada mesele, bir araya gelebiliyor musunuz? Aklınızı birleştirebiliyor musunuz? Ekiplerinizi koordine edebiliyor musunuz? Kaynakları bir araya getirebiliyor musunuz?  esas başarı bu. Kavgayı herkes yapar. Senin işin, benim işim.. Bu işin kolay tarafı basit tarafı. Biz kolaya seçmeyeceğiz.. Biz büyükşehir olarak veren taraf olacağız. Fikir, kaynak, yetki bakımından veren taraf büyükşehir olacak. Biz büyük aile olarak bu şehre en iyi hizmetleri kazandıracağız. Bizim dönemimizde kavga, gürültü olmayacak.

MUHALEFETİN SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM VAADİ

SORU: “Muhalefetin Suya yüzde 50 indirim vaadi hakkında ne düşünüyorsunuz?”

CEVAP: Trabzon’da ki su fiyatları büyükşehirler arasında makul seviyede.. Burada sorun eskiden köy olup sonradan mahalle olan yerlerde. Orada insanlar büyükşehir belediyesi hangi hizmeti getirdi de para istiyor. Burada mevzuatı mümkün mertebede vatanda lehine kullanacağız.  Suya indirim yapacağız diyenlere sormak lazım. Nasıl yapacaklar. Nasıl karşılaşacaklar. 

BELEDİYELERDİ İŞÇİLERE YAPILACAK ZAM

SORU: İşçilerin zamları var. Belediye önünde eylem yapıldı. Burada yetki belgesi sıkıntısı var. Siz gelmeden Aralık ayında Van’da yüzde 25’e imza attınız.. Aynı şekilde böyle bir zam burada olacak mı? CEVAP: Belediyede olanları değerlendiremeyiz. Onlarla ilgili mesele. Yetki meselesi olduğunu dolaylı olarak biliyorum. Ama o çözüldü sanırım. Yaklaşımımız şu. İşçi ve memurun özlük bakımından daha iyi haklara imkanlara kavuşası bizi memnun eder. Biz orada bu insanlarla birlikte çalışacağız. Onların daha rahat yaşamaları performanslarına katkı yapar. Belediye imkanlarını maksimum düzeyde kullanmasını arzu ederiz. 

SAYIŞTAY RAPORLARI HDP VEKİLLERİNİN ORTAYA ATTIĞI ŞEY

SORU: Sizin ile ilgili Van’da Sayıştay raporlarında sıkıntı var mı?

CEVAP: Sayıştay meselesi asılsız temelsiz iddiadır. HDP milletvekillerinin bölgede ki bütün kayyum belediyeleri için söylediği şeydir. Biz bunlarla ilgili cevaplarımızı bölgemizin bütün kayyum belediye başkanları olarak Sayıştay Raporları her sene her belediye için yapılır. Van ile ilgili yapılan Sayıştay raporlarında şahsımı ilgilendiren bir unsur yok. Tavsiye niteliğinde şeyler. Her hangi bir şekilde usulsüzlük, veya yolsuzluk biçiminde algılanması mümkün değil. Bunun bu şekilde kamuoyuyla paylaşılması HDP’lilerin yaptığı şeydir. Burada kini söylemiyorum Van’da kini söylüyorum. 

İLÇE BELEDİYELERİ LİSTELERİ RAZI OLDUĞU BİR LİSTE Mİ? SORU:

Razı olan listeler yapıldı mı?  CEVAP: Ben ilçe belediye meclislerine karışmadım. Ama büyükşehir belediyesine ilçeden gelecek olanlar için epey bir çalışma yapık. Daha sonra MHP’de ilave oldu. Ortaya çıkan kompozisyon ile iyi çalışacağımıza inanıyorum. Eğitim seviyesi çok yüksek. Bir çoğu üniversite mezunu. İyi bir kompozisyon. Her meslek grubundan temsilcilerin olacağı meclis.. 

MARAŞ CADDESİ YAYALAŞTIRILACAK MI?

SORU: Maraş Caddesinin kapanmasını istiyor muydunuz? 

CEVAP:  Maraş Caddesi meselesi.. Maraş caddesi şu haliyle yayalar için çok sevimli bir cadde değil. Bunu görüyoruz. Mutlaka Maraş Caddesine Ortahisar Belediyesiyle ilgili müdahale edeceğiz. Mutlaka yayalar lehine müdahale olacağını söylüyoruz. Yayaların orada daha rahat gezi alıp veriş yapacağı, korna gürültüsünden biraz daha ariz temiz Maraş caddesi arzu ediyoruz. 

 RAKİP ADAYLARIN BEĞENİLEN PROJELERİNİ YAPAR MI?

SORU: Rakiplerin beğenilen projelerini gerçekleştirmek için ego yapar mı?

CEVAP: Ben lansmanda da söyledim. Renklerini koruyarak gelişen şehir diye tarif ediyorum. Sloganını öyle belirledik. Bütün renklerin kendine yer bulabildiği şehirdir. Bütün fikirlerin özgürce ifade edilebildiği, sadece ifade edilmeyip muhataplarında yangı bulduğu şehir olarak adlediyorum. Projeyi o yaptı bu yaptı benim için önemli değil. Şehre fayda sağlayacak proje varsa onu alıp uygularız

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE ÇALIŞIRKEN BAŞKA İŞ YAPANLAR…

Belediyede çalışan herkes para aldığı için maaş aldığı için o maaşın karşılığını verecek. Belediyenin mesaisi neyse o mesaiye uyacak. O mesai dışında ne yaptığı bizi ilgilendirmez. Gündüz muhtarlık yapayım, belediye gelmeyelim diyen hiç kimse maaş alamaz. Biz duymadık yarın demesin kimse. Belediyede çalışan herkes aldığı paranın karşılığını emeğiyle karşılığı ile ödemek zorundadır..

DOLMUŞLAR İÇİN DEPOLAMA ALANI..

Siz eğer taksim yokuşunda orada tutmak istemiyorsanız o dolmuşlara uygun depolama alanı bulmak zorundasınız. Hadi buradan gidin deyip o mesele çözülmez. Onun için şoförler cemiyetiyle bir aradayız. Birlikte çözüm bulacağız.

MEVLİTTE BİZİM, KONSERDE…

Trabzon’da Büyükşehir belediyesi olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere daha ehemmiyet vereceğiz. Kültür ve Turizm Bakanımız geldiğinde onunla epey konuştuk. Burada Kültür Sanat Merkezine şehrin açıl ihtiyacı olduğunu söyledik. Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile böyle bir eseri kazandırmak için mutabık kaldık. Hamamizade buna cevap veremiyor. Modern, tarihin izlerini taşıyan projeyi şehrimize kazandırmak istiyoruz. Mevlitte bizim, Konserler de bizim kültürümüzün parçası. Biz büyükşehir belediyesi olarak 807 bin insanımıza hizmet edeceğiz. Dini hassasiyeti yüksek olan vatandaşlarımız için Ramazan etkinliklerine özen vereceğiz. İnsanımızın hoşuna gidiyor. Ama diğer taraftan bu şehrin müzik, eğlence kültürü var. Ben kendi ailemden biliyorum. Biz bu şehirde daha fazla müzik sesi duymak istiyoruz Daha fazla konser olsun, festival olsun, tiyatral olsun.. Sinemaya gidiyorum, tiyatroya gidiyorum. Müzik etkinliklerine, konserlere katılıyorum. Keyfim yerinde olursa türkü söylüyorum. Zorlarsa horon oynuyorum. Bunları yapacağız. Bunda bir sorunum yok. Trabzon inşallah bizim dönemimizde sanat ve kültür bakamından özel bir dönem yaşayacak.

MUHALEFET PARTİSİ BELEDİYELERİ..

Ben ilçelerimizi ziyaret ettim. Düzköy’de CHP’li belediyemizi de ziyaret ettim. Onların da yapmak istediklerini dinledim. Elbette bizim hedefimiz Trabzon’da Cumhur İttifakı olarak 18 belediyenin tamamını, büyükşehir ile birlikte almak. Ancak seçmenin tercihine sonuna kadar saygılıyız. O tercihte bulursa seçmenin tercihinin gereğini yaparız. Hakkaniyet ve adalet anlayışını ekleyerek mevzuatın ön gördüğü şekilde o belediyelerimizle çalışırız.

. HAFİF RAYLI SİSTEM.. DOĞU – BATI İSTİKAMETİ.. 

Hafif Raylı süreç içinde düşünülmesi gereken.. Belki Giresun ordu Havalimanı ile Sarp’a kadar. Bu şimdi başlangıç olacak. Doğu Batı istikametinde hafif raylı, belki şekil değiştirerek belki yer yer metroya dönüşerek, Doğu Batı istikametinde yolcu taşımacılığı sağlanacaktır. Etap etap düşünün. Bu batı ve doğuya doğru gelişecektir. 

 YENİ İSTİHDAMLAR YAPILACAK MI?

Kamu kuruluşunu istihdam alanı olarak görmek doğru yaklaşım olmaz. Popülist davranmaya gerek yok. Belediye hizmetlerini görecek kadar personel istihdam eder. Sırf işe almak için adam alırsa, yatırım bütçesi olmaz. Belediyelerin kuruluş maksadı istihdam değil, hizmet etmek. Belediye bakacağım ihtiyacımız varsa personel alacağız. Personel alacaksak, daha adil ve daha şeffaf yöntemle alacağız. Belediye olarak istihdama şöyle katkıda bulunmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyenin bunu göz ardı etmesi mümkün değil. Nasıl yapacağız. Bir girişimci belediyecilik kavramını ortaya attık.  Girişimci belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz. Kentsel dönüşümü TOKİ marifetiyle çözemeyiz. Belediyenin ortak olması lazım.. Gayri Menkul A.Ş. Büyükşehir Belediyesi olarak kuracağız. TOKİ ile birlikte işin içinde olacağız. Özel sektöre rakip olmayacağız. Sosyal konuttan bahsediyoruz. Özel sektöre destek vereceğiz. Belediyeden kimse rahatsız olmayacak. Gayri Menkul A.Ş. ile TOKİ’ye yardım olacağız. Ekonomik olarak zor durumda insanlara yardımcı olacağız. Bu şirket üzerinden istihdam sağlayacağız.  Burada turizmi yönetmemiz lazım. Herkes kendi turizme tarif etmiş. Bunun bütüncül anlayışla bir merkezden yönetilir olması lazım. Biz büyükşehir belediyesi olarak bizim liderliğimizde yöneticiliğe yapacağız. Turizm ve Spor A.Ş. kuracağız. Valilik, Sanayi Ticaret odası, iş adamları ve derneklerin bulunduğu yapıyla bunu değerlendireceğiz. Yeni şirketler kuracağız ve bazı istihdamlar sağlanacak.

TRABZON’DA ÇAY OCAĞI PATLAMASI..

  Türkiye teşebbüs hürriyetlerinin olduğu bir ülke. Bu tür işletmelerin yayalarının haklarına halel getirmemeleri gerekir. Ötekisi arz meseledir. Ben gezerken bazen görüyorum. Kaldırımlar işgal ediyor. Herkes bir birinin hakkına hukukuna riayet edecek. İsmi sanat sokağı ama bende sanatsal faaliyet görmedim. 

DEĞERMENDERE, ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ..

  Bizim Değirmendere’yi tamamen yenileme gibi niyetimiz var. 5 tane sanayiyi, oradan daha uygun yerlere taşıma irademiz var. Oradaki alan bizim değil. Vatandaşın tapulu yeri. Biz o alanı şehri yeni bir merkez, olarak kazandırmak istiyoruz. Çimento Fabrikasının olduğu alan buna dahil Biz orada trafiği sahile aktaracak çalışma yapacağız. Değirmendere Trafiğini rahatlatmadan Meydanı rahatlatamazsınız. Çimento Fabrikası alanı orada ki önemli alanlardan bir tanesi. Oturup konuşacağız. Orası çok önemli alan. Trabzn’un önümüzdeki yıllarda ulaşım entegrasyon merkezi olacak. Orası otogar var. Yakında oraya gar yapılacak. Tren geliyor. Hafif raylı geldiğinde orada birleşecek. Deniz yat limanı orada. Havalmanı.. Orası ulaşım entegrasyon merkezi.. Değirmendere çok kıymetli bir yer. Bu haliyle muhafaza edemeyiz geleceğe hazırlamalıyız..

AKYAZI’DA Kİ ÜNİVERSİTE YAPILMASI İÇİN VERİLEN ARAZİ..

O işin başındaki Mustafa Gür bey bana geldi. Dosyayla beraber. Konuştum. Gelinen aşamayı dosya verdiler. Bundan sonrası için ne yapabiliriz konuştuk. Bu şehre 4. Üniversite kazandırılması muhteşem olur. Orada sizin bahsettiğiniz gibi bir şeye m

üsaade etmeyiz. O alan Trabzon’un ortak menfaatine kullanılacak alan. Başka bir şeye müsaade etm

eyiz.