Zorluoğlu'ndan 10 Nisan Polis Günü Mesajı 
Kuruluşundan bu yana milletimizin huzur ve güvenliğini sağlama gayesini öncelik bilen, büyük özveriye görev ifa eden, günden güne de nitelik ve nicelik kalitesini artıran Türk polis teşkilatımız, 174. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Emniyet teşkilatımız, huzur ve güvenlikte devamlılığı sağlamak için mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakârca ve cansiperane şekilde, şehirlerimizde ve kırsalda, zaman zaman da sınırlarımızın ötesinde mücadelesini sürdürürken, yeni yaşında da devletimizin otoritesini suçlulara, şefkatli yüzünü ise mazlumlara göstermektedir.

Köklü tarihinden ve aziz milletimizden aldığı güce ilave olarak devletimizin tüm imkânlarıyla, içinde bulunduğu çağa uygun araç, gereç ve teçhizatla donatılan Türk polisi; terörle, organize suç örgütleriyle ve diğer suç unsurlarıyla kararlı şekilde mücadele yürütmektedir.
 
Bu duygularla, türlü iç ve dış tehdide maruz kalarak zor zamanlar geçiren devletimize ve milletimize, her zaman görev ve sorumluluk bilinciyle hizmet eden tüm emniyet mensuplarımızın 174. kuruluş yıl dönümlerini ve 10 Nisan Polis Günü’nü kutluyor, şehit emniyet mensuplarımızı rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize selam ve hürmetlerimi sunuyorum.

Murat ZORLUOĞLU
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı