EKİM ;DEMOKRASİNİN EN KÜÇÜK YAPI TAŞI
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Muhtarlarımız, demokrasimizin vatandaşımızla beraber birebir temasta olan en küçük yapı taşı olarak sizlerle görev yapıyoruz. Sizlerin vermiş olduğu emeği ve emeğinize saygımız sonsuz. Sizlerle beraber kendi adıma mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” dedi.
GENÇ ; 704 MUHTARIMIZLA BERABERİZ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'te 19 Ekim Muhtarlar Günü programında bir konuşma yaparak şu ifadeleri kulandı, “Göreve başladığımız andan itibaren gerçek bir mesai arkadaşımız olarak gördüğümüz gayretli hizmet eden demokrasini temel bireyi olan muhtarlarımızla, bu anlamlı buluşma vesilesiyle 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizi ziyarete geldiğimizde başkanımızla nasıl bir program yapabilir diye düşündüğümüzde başkanımız 704 muhtarla beraber bu güzel mekanda bizi bir araya getirdi. Göreve geldiğimiz andan itibaren tüm kalbimizle beraber sadece makamların isim farklılıklarını ortaya koyarak ama gerçek anlamda hizmet etme makamında güzel işler yaptık.

Halkımıza hizmet ettik. Onun mutluluğunun gururuyla yeniden halkımızdan bu dönem için de görev aldık. Devam eden muhtarlarımızla aynı şekilde yola devam edeceğiz. Sorunların birinci muhatabı muhtarlardır. O sorunları çözmek için fedakarlıkla hareket ediyorlar. Bazı işleri anında göremeyebiliriz. Takdir edersiniz ki her şey imkanlar dahilinde sunulabiliyor. Ortahisar için önümüzdeki zaman diliminde de 2020’nin programını muhtarlarla bir araya gelerek onlardan aldığımız görüşle karar altına alacağız. Disiplin altında programımızı uygulamaya devam edeceğiz”.

ZORLUOĞLU ;HİZMET ODAKLI OLACAĞIZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Göreve geldiğimiz andan bugüne kadar yapmaya çalıştığımız gibi bundan sonraki süreçte de sizlerle güzel vesilelerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Burada sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Muhtarlarımız mahallelerimiz demokrasinin en temel yapı taşı. Bu manada muhtarlarımız mahallelerde yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını taleplerini sorunlarını yetkili makamlara ileten çok önemli kişiler. Sadece iletmiyorlar sıkı şekilde takip edip sonuçlanmasına büyük katkı yaptığınızı görüyorum, şahidiyim. Hizmet odaklı vatandaş odaklı güler yüz belediyecilik sergileyeme çalışıyoruz. Bizim biraz daha süreye ihtiyacımız var ama mutlaka her gelen vatandaşın muhtarın belediyeden içeri giren herkesin kapıdan çıkarken huzurlu ve tatmin olarak çıkması için adımlarımızı atıyoruz” diye konuştu. 

MUHATAPLARINI BULACAKLAR
Bizim muhtarlara bakışımız neyse çalışanların da aynı olması gerekiyor. Biz kol kola çalışma arzusundaysak bizim en üstten en alttaki memurumuza kadar bu şekilde yaklaşmalarını istiyoruz. Muhtarlar çözüm ortaklarıdır en yakın mesai arkadaşlarımızdır. Belediyeye geldiklerinde mutlaka muhataplarını bulacaklar. Belediye yöneticilerimiz de meselelerle yakından ilgilenecekler. 
NUMARAMI TÜM MUHTARLARA VERDİM
Zorluoğlu, “Cep telefon numaramı muhtarlara verdim. Bize mesaj olarak taleplerini ilettiler. 2020 yılında hangi yatırımların yapılacağı hangi ilçe ve mahallelerde ne yapılacağını önceden hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Anlık durumlar bu programın dışındadır” ifadelerini kullandı.
USTAOĞLU; İMPARATORLUKTAN DEVRALDIK
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü tebrik ediyorum. Ülkemizde demokrasinin en önemli yerelde uç noktada temsil edildiği ve uygulandığı ne önemli müessese muhtarlıktır. Bizim imparatorluktan devraldığımız çok önemli bir müessese. En ücra köşede işiten kulak gören göz olan bir müessese. 26 yıllık meslek hayatımızda bizim için muhtarlarımız hep ailemizin bir parçası gibi oldular. Mesai saatimizin büyük bir bölüm kaymakamlık yaptığımız yerlede muhtarlarla dertleşmekle geçiyordu. Sevinçlerine ve üzüntülerine ortak olduk. 50 binin üzerinde mahalle ve köyümüz var. Seçilmiş olarak görev yapan muhtar arkadaşlarımız yereldeki beraber istişare ettiğimiz arkadaşlarımız. Bir köyümüzde problem olduğunda hemen ilk iletişimimizi muhtarlarla sağlıyoruz. Köyünün derdiyle mahallenin derdiyle dertlenmek adına mesai gözetimi yapmıyorlar. Bu anlamda ülkemizin her zamna ihtiyaç duyduğumuz bu süre içerisinde muhtarlarımız en önmeli misyon icra ediyorlar. Satın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu muhtarlar buluşması çok anlamlı oluyor. Sizleri külliyede ağırlayarak ülke meseleleri ile ilgili mesajların birçoğunu bu buluşmalarda paylaşıyor. Bu çok çok anlamlı” diye konuştu.