Son günlerde bazı yerel basın organlarında Yomra Belediye Meclisinin Kaşüstü Kuran Kursuna karşıymış gibi algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Bayındır şu ifadelere yer verdi; " Oysaki trampası talep edilen mülkiyeti Yomra Belediyemize ait olan 321 ada, 1 nolu parselin Trabzon Büyükşehir Belediyemizin 1/5000'lik imar planında "Açık Spor Alanı" fonksiyonlu olmasına rağmen bazı yerel basın organlarında kasıtlı olarak mezarlık alanı olduğu haberleri yapılmaktadır. 

Kaşüstü Kuran Kursu derneğine ait olan 105 ada 61 Nolu parseldeki 3.439 metrekare yüzölçümündeki çalılık niteliğindeki taşınmaz ile mülkiyeti belediyemize ait olan 4,247 metrekare yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın trampa talebinin; 
1- Trampası istenilen derneğe ait olan arazinin belediyemize ait olan arsadan 808 metrekare daha küçük olması, 
2- Belediyemize ait olan taşınmaz arsa niteliğinde olup Trampası istenilen taşınmazın çalılık niteliğinde ve kullanılamayacak bir yapıda olması 
3- Belediyemize ait olan taşınmaz imar planlarında "Açık Spor Alanı" olması Trampası talep edilen arazinin ise "Ağaçlandırılacak alan" olması, 

Yukarıda açıkladığım maddelerden de anlaşılacağı üzere iki arazinin eşdeğer ve hukiki bir zemini olmadığından bu talep AK Parti Grubumuz tarafından reddedilmiştir. 

Kamuoyu tarafından özellikle bilinmesini isterim ki; 05.11.2019 tarihli Yomra Belediye Meclisi Toplantısında AK Parti Grup Başkan Vekili olarak "Biz Kuran Kursumuzun sıkıntılarının ve ihtiyaçlarının hukuki bir zeminde çözülmesi için her türlü desteği vereceğimizi" sözlü olarak ifade ettim. 

Ayrıca diğer meclis üyelerimizde söz alarak "daha önceki meclis toplantılarında alınan eğitim ve öğretim kurumları ile ilgili benzer yer tahsislerinde yapılan hataların tekrar yaşanmaması için konunun hukuki bir zemine oturtularak çözülmesi gerektiğini" ifade etmişlerdir. 

Yukarıdaki beyanlarımız Belediye Meclis Toplantımızın kayıtlarında sesli ve görüntülü olarak mevcuttur. Yomralı hemşehrilerimizin bilmesini isterim ki AK Partimiz ve Meclis Grubumuz Kuran Kursumuza karşıymış gibi algı oluşturmak üzere imar planlarında hiçbir şekilde "Mezarlık alanı" olmayan taşınmazın mezarlık gibi lanse edilip yıpratılmasına müsade etmeyiz. Kamuoyuna saygı ile duyrulur. "