Trabzon’un Yomra Belediye Başkanı İyi Partili Mustafa Bıyık, belediye binasına girerken bir kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Başkan Bıyık yara almazken, kurşunlar belediye binası camlarına isabet ettmişti. Sıcağı saçağına olay yerine gelen Trabzon Valisi Ismail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu faillerin bir an önce bulunması için gerekli tahkikatların yapıldığını Güvenlik güçlerine bu konuda güvendiklerini ifade etmişlerdi . Trabzon Valiliği müjdeyi verdi Olaydan 6 saat sonra azmettiriciler yakalanarak göz altına altına alındı . 


TRABZON VALİLİĞİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a bu sabah gerçekleştirilen silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırma sonucunda, saldırıyı azmettiren şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen failin kimlik bilgileri tespit edilmiş olup yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Saldırı olayının bir süre önce Yomra Belediyesi tarafından ihalesi iptal edilen Yomra Belediyesi Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili olduğu değerlendirilmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
11.06.2021

Trabzon Valiliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü