Yomra Belediye Başkanı'ndan Vatandaşa Çağrı 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Trabzon Araklı'da 2 gündür devam etmekte olan Sağanak yağış ve sel sonrası 7 kişi hayatını kaybetti 3 kişi kayıp oldu. .

Araklı'dan Sonra Yomra İlçesi Özdil Mahallesinde başlayan sağanak yağmur sonrası Yomra -Özdil arasındaki karayolu ulaşıma kapandı . Bölgede yağmakta olan sağanak yağış hayatı olumsuz şekilde etkilerken karayolunu ve Su hattını da kullanılmaz hale getirdi. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık bütün bunlardan sonra Yomra halkın çağrıda bulundu. 

MUSTAFA BIYIK 

Değerli Yomralılar;
Özellikle kırsal mahalelerimizde kuvvetli sağanak yağış yaşanmaktadır. Yağışın yarın da (21 Haziran Cuma) devam edeceği bildirilmiştir. İlçemizin bazı noktalarda dere taşkınları yaşanmıştır. Dere taşkınları ve heyelan olaylarına karşı, dere yataklarının ve heyelan riski bulunan alanların terk edilmesi gerekmektedir. Lütfen can güvenliği için risk taşıyan alanlarda bulunmayalım. Ayrıca Yomra-Özdil-Oymalı Yolu'nda heyelan olayı yaşanmıştır. Mahalle yollarındaki risk nedeniyle gerekli olmadıkça araç ile yola çıkılmaması önem taşımaktadır. Devletimizin ilgili kurumları ile birlikte tüm noktalara müdahale edilecektir.