Üstlendikleri görevde millet için ve ülke için fedakarca çalışan bürokratlarımız terfi etmeye devam ediyor.

Kaymakamlığı döneminde Yılın Kaymakamı seçilen Trabzonlu hemşehrimiz M.Selami Yazıcı, Bakan Süleyman Soylu tarafından Ankara’da Göç idaresi Genel müdürlüğünde daire başkan olarak atanmıştı. Yazıcı bu görevindeki başarılı çalışmalarından dolayı Göç İdaresi Uluslararası Koruma Genel Müdürlüğüne vekaleten görevlendirildi.

Selami Yazıcı kimdir?

Temmuz 1980 yılında Trabzon'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sürmene'de tamamladı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 23 Şubat 2005 tarihinde 92. dönem Rize kaymakam adayı olarak göreve başladı. Trabzon – Sürmene'de kaymakam refikliği, Erzurum ve Kütahya'da teftiş stajı, Samsun – Yakakent'te kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Bir yıl süreyle İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde dil eğitimi aldı. 6 Nisan 2008 – 6 Ağustos 2010 tarihleri arasında Tokat – Başçiftlik ilçesinde görev yaptı.

TÜRKİYE'DE YILIN KAYMAKAMI SEÇİLDİ 

Eylül 2012 tarihinde Şanlıurfa'nın Harran ilçesine atanan Kaymakam Yazıcı, 80 bin nüfuslu 105 Mahallesi olan ilçede göreve başladığı tarihten itibaren yaptığı sosyal yardımlaşma, tarım, hayvancılık, eğitim, sosyal ve kültürel alanda yürüttüğü projelerle ve Suriyelilerin barındığı Harran konteyner kentteki çalışmalarla kısa sürede halkın takdirini kazandı.Yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Muhammet Selami Yazıcı, İçişleri Bakanlığı ve Türk İdarecileri Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Yılın Kaymakamı" ödülüne layık görüldü. Süleyman Soylu’nun içişleri bakanı olmasının ardından Göç idaresine daire başkanı olarak atanan yazıcı dün itibariyle Uluslararası Koruma Genel müdürlüğü görevi ile görevlendirildi.