AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde önemli mesajlar verdi. 
Geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde başta öğretmenler olmak üzere velilere büyük görevler düştüğünü söyleyen Ayvazoğlu, “. İlk hedefimiz; Millî ve manevi değerlerine sahip, evrensel ile yerel değerleri harmanlamış dünyadaki gelişmeleri takip eden, bilim, teknoloji ve spora önem veren, üreten ve en önemlisi de mutlu ve güvenli bireyler yetiştirmek olmalı” dedi. Ayvazoğlu, “Biz ebeveynler ve öğretmenler olarak gençlerimize, onlar da ülkemize karşı sorumlu. Güçlü yarınlar, güçlü Türkiye hedefinde olmak için çok çalışacağınız, kendinize güvenerek yarınlarda söz sahibi olacağınız bir eğitim-öğretim yılı diliyorum” ifadelerini kullandı.
EN ÖNEMLİ KURUM MEB
Ayvazoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Millî Eğitim Bakanlığı değişim ve dönüşüm noktasında en önemli kurumlarımızdan biridir. Tıpkı diğer kurumlar gibi fakat belki de biraz daha fazla özverili ve dinamik olmak zorundadır. Değişen ve gelişen dünyaya ülkemizin uyum sağlamasında ve gelişmesinde ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve desteği ile 2023 hedeflerimize ulaşmada Milli Eğitim camiasında görev alan her bir bireyin çok daha fazla sorumluluğu bulunmaktadır. Milletimizin azim ve kararlılığı, eğitimcilere duyulan güven ve verilen destek en büyük güç kaynağımızdır. Sevgili öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin geleceğe güvenle bakmaları için onlara verecekleri her bir bilgi onları biraz daha fazla güçlendirecektir. Emanet ettiğimiz yavrularımızın rol modeli öğretmenlerimizin bu hedeflere ulaşmada kilit noktası olduğunu unutmamak gerekir.
HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
Başarıya ulaşacak bu sistemde en önemli parça olan biz velilerin de üzerlerine düşen çok büyük sorumluluklar bulunmakta. Sabırla ve özveriyle büyüttüğümüz çocuklarımızı bıkmadan usanmadan dinleyerek, kendilerini ifade etmelerine fırsat tanırsak, her çocuğumuzun içindeki o güzel fıtratı ortaya çıkarabilirsek öğrenmeye daha açık olacaklardır. Eğitim üçgeninin en önemli paydaşlarından biri olan gençlerimize,  yaşı ne olursa olsun her çocuğun temel hakkı olan eğitim hakkından faydalanmak isteyen kıymetli çocuklarımıza gereken desteği verebilirsek ülkemizin önünde hiç bir güç duramaz.