Covid-19 salgını sebebiyle, bu yaz tatili döneminde Diyanet İşleri Başkanlığımızın programları çerçevesinde Trabzon merkez ve ilçelerimizde de, geleceğimiz olan yavrularımız için İl ve ilçe müftülüklerimiz, Kur’an kursu ve Cami görevlilerimizin rehberliğinde yaz Kur’an kursu eğitimi, 29 Haziran tarihinde Diyanet TV yoluyla başlamıştır. Alanında uzman hocalarımız tarafından, her gün belirli saatlerde, Diyanet TV’den  Kur’an  eğitimi başta olmak üzere, İtikat, İbadet ve Ahlak prensipleri çerçevesinde uzaktan eğitim başarılı bir şekilde sunulmaktadır.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) “Hiçbir baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır” buyurarak, çocuk eğitimine dikkat çekmektedir. Bu vesileyle bu yaz döneminde çocuklarımızın, Diyanet TV’de yayımlanan eğitim programlarını takip etmeleri hususunda, anne-babalar olarak teşvik etmenizi beklemekteyiz.
En yakın Cami ve Kur’an Kursu görevlilerimizle, İlçe müftülüklerimize müracaat etmeniz durumunda gereken rehberlik yapılacak ve sistemden kaydı yapılan her yavrumuza İlçe müftülüklerimizde, ücretsiz eğitim kitapları verilecektir.
Bir çok konuda olduğu gibi Kur’an’a hizmetiyle, hafızlarıyla Türkiye’ye örnek olan Trabzon’umuz, bu zor süreçte de her bir yavrumuzu yaz döneminde Kur’an öğretimi başta olmak üzere, milli ve manevi değerlerle buluşturarak inşallah örnekliğini devam ettirecektir.
Bu vesileyle siz saygıdeğer halkımıza teşvik ve ilgisinden dolayı teşekkür ediyor, yavrularımıza zihin açıklığı ve başarılar diliyorum.