Yaylalı, söz konusu haber metninde 03/07/2020 tarihinde gerçekleştirilen Ortahisar Belediye Meclisi Toplantısında gündemdeki “Yangın Yönetmeliği Hakkında Müzakere” maddesi üzerine yaptığı konuşmaya atıfla Ortahisar Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesini dava etmesi gerektiği yönünde ifadelerinin tam olarak gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.
Yaylalı, haber konusu olan meclis toplantısında yaptığı konuşmanın tamamı değerlendirildiğinde bu yönde algılanabilecek bir ifadesinin olmadığını dile getirerek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarının düzenlenmesini etkileyen “Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği”, “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”, “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” gibi mevzuatlar arasında oluşan sorunlu alanın mağduru vatandaşlarımız olmaktadır. İlgili birimler haklı olarak kendi alanlarını düzenleyen mevzuatı uygulamakta, arada oluşan sorunun çözüm alanlarından birinin de belediye meclisleri olduğu sanılmaktadır. Konu birçok belediye meclisinin de gündemine gelmekte, üretilen geçici çözümlerle vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar çözülmeye çalışılmaktadır. Ancak, esaslı bir çözüm bugüne kadar üretilememiştir.”
Konunun hukuki zemin kazanması açısından dava konusu edilmesi gerektiğine vurgu yaptığını kaydeden Yaylalı, “Söz konusu habere konu konuşmamın içeriğinde “herhangi bir şekilde dava konusu edilmiş olması durumunda konunun hukuki zemin kazanacağından” bahisle bu hususlar çerçevesinde gelişen tartışmaların sona ereceğini, vatandaşlarımızın mağduriyetinin de bu hukuki zemin üzerinden, gerekiyorsa yeniden mevzuat düzenlenmesi yolu ile çözüme kavuşturulabileceğini belirttim. Açıklamalarımın bu bağlamda değerlendirilmesi gerekir.” ifadelerine yer verdi.