Yayla Evlerinin Yıkımı İçin Düğmeye Basıldı

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon’da yayla ve mera alanlarında vatandaşlar tarafından kaçak olarak yapılan inşaatların yıkımına yeniden başlanılıyor. 
 İlk olarak Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaylalarında başlayan kaçak yayla evlerini yıkımın ardından yıkımlar Çaykara,Maçka, Dernekpazarı ve Köprübaşı’nda devam etmişti.Trabzon Valiliği koordinesinde yapılan yıkımlara Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Ekipleri ile güvenlik güçleri katılmıştı. 
 Yıkımlardan önce Yaylalardaki hazine arazisi ile Kaçak kıyı çizgisini ihlal ederek tamamlanmış ve yapımı devam eden konutları incelemek için Gıda ve hayvancılık müdürlüğü, Belediye, Kadastro Müdürlüğü, Maliye, yazı işleri personeli ve jandarmadan oluşturulan tespit komisyonu Çaykara´nın tüm yaylalarındaki ilk çalışmayı tamamladı.  Yapılan ilk çalışma sonucu Çaykara´ya bağlı yaylalarda şimdilik yapımı tamamlanan 573 konut ile inşaatı devam eden 203 kaçak yapı olmak üzere toplam 776 betonarme bina önümüzdeki günlerde yıkılacak.

17 EYLÜL 2018 PAZARTESİ GÜNÜ YIKIM BAŞLIYOR 

İlçe sınırları içinde bulunan tüm mera, yaylak ve kışlaklardaki kaçak inşaatların önüne geçmek için başlatılan çalışmaların sona  gelindi.Doğal güzellikleriyle tarihi kültürümüz içinde yer alan yaylaların önüne gelen çayır, mera ve yayla alanlarını çevirerek üzerinde beton evler yaparak arazileri talan edilmişti. Talan edilen Bu alanların korunarak turizme kazandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için doğanın korunması lazım. Devlet yetkilileri Hazine arazisi olan yayla, mera ve otlaklara yapılan talana asla müsaade etmeyecceklerini her konuşmalarında ifade etmişlerdi. Yaylalarda tamamlanmış ve yapılmaya devam eden konutların tespiti için kurulan komisyon Hayvancılık amacı ile değil, tamamen yazlık kullanımlık olarak ölçüsüz şeklinde yapılan beton binaların tespitini yaptı. Yıkım esnasında geçmişte yaylacılık konusunda kurallar içinde küçük bir ev ve hayvanlar için bir ahır yapanları ayrı tutulacak. Yaylalarda beton ve kaçak yapılaşmalar için Gıda ve hayvancılık müdürlüğü, Belediye, Kadastro Müdürlüğü, Maliye, yazı işleri personeli ve jandarmadan oluşan komisyon Tüm İlçe yaylalarını gezerek yapımı tamamlanmış sadece Çaykara'da 573 tane iskân halindeki evlerle, yapımı devam eden inşaat halinde 203 kaçak inşaatı tespit ettiler. Bu tespitlerden sonra Trabzon Valiliği 17-09-2017 Eylül Pazartesi Sürmene,Köprübaşı Çaykara,Maçka,Dernekpazarı,Düzköy ilçelerinde eş zamanlı yıkım için düğmeye bastı.