65 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILAR SÜRMENE'DE VEFALI DOSTLARA EMANET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kurduğu Vefa Sosyal Destek Grubu, yurt genelindeki tüm il ve ilçelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların alışveriş, temizlik ve sağlık kontrolü gibi ihtiyaçlarını karşılamak için kuruldu. Trabzon ve İlçelerinde örnek hizmet vermekte olan ''Vefa Sosyal Destek Grubu'' Sürmene İlçesinde 60 Km uzaktaki Mahalle sakinlerinin İlaç ihtiyaçlarını karşıladı. Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün Başkanlık ettiği Sürmene ''Vefa Sosyal Dostluk Grubu'' güzel hizmetlere imza atarak yine 65 yaş üstü vatandaşların gönlünü kazanmayı başardı. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün talimatı ve Sürmene Belediye Zabıtasının aracı ile 65 yaş üstü yaşlı ve kimsesiz insanların İlaç,Kumanya,Maaşlarının Bankalardan çekilip kendilerine teslim edilmesi hatta Ahırdaki hayvanlarının ihtiyaçlarını bile karşılıyor. Başkan Rahmi Üstün Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarları ile yapmış olduğu koordine ile Sürmene İlçesinin 37 Mahallesinin yaşlı ve İhtiyaçlı vatandaşlarının tek tek eksiklerini gidermeye devam ediyor. 

Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Sürmene  Belediye Başkanı Rahmi Üstün, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Vakfı, Kızılay, müftülük, belediye zabıta ve veterinerlik müdürlüğünden oluşan Vefa Destek Hattı’nda  24 kişi görev alıyor.. Çağrı merkezine gelen talepler anında ilgililere iletip gereği yapılıyor.

VEFA DESTEK HATTINA NERDEN ULAŞILIR?

Vefa Destek Hattı’na Sürmene Belediyesi Çağrı Merkezi 0462 7461065 veya  112 - 156 veya 155 Sosyal Destek Grubu’ndan ulaşabilirsiniz.

HİZMETLERE DEVAM

İlçede yaşayan kimsesiz yaşlı ve engelli vatandaşların yaşam alanlarını iyileştirmek, evlerini temizlemek, sağlık ekiplerince düzenli olarak tetkiklerini gerçekleştirmek yaklaşık vatandaşa verilen hizmetler devam ediyor.Sürmene Kaymakamlığı ve Sürmene Belediyesinin vatandaşlara yönelik yardım çalışmaları devam ederken kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik malzemeleri, dezenfektan, eldiven ve maske gibi ihtiyaçları da tedarik ediliyor.

EVDE KAL SÜRMENE 

Dezenfekte çalışmaları Sürmene'nin dört bir yanında devam ederken evde kal çağırısına duyarlı olan vatandaşlarımız için sosyal medya üzerinden uyarılar devam ediyor.Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sosyal Medya ,İnternet Medyası ve Yazılı Basın üzerinden Sürmene Halkına sürekli evde kal ihtiyaçlıların ihtiyaçlarını biz görelim diye mesaj göndermeyi ihmal etmiyor.Başkan Üstün, vatandaşlardan dışarı çıkmamalarını isterken, çalışmaların hijyen kuralları dahilinde titizlikle sürdürüleceği bildirildi.