Vatandaş  Şaşkın ''10 TL'ye Et Döner 5 TL'ye Tavuk Döner'' Olur'mu 

Trabzon'da Kazanç açısından cazip gözüken Lokantacılık sektöründe son günlerin tartışma konusu şehrin her köşesinde mantar gibi ortaya çıkan “10 TL’ye et döner 5 TL'ye Tavuk Döner olur'mu” sorusu oldu.

Trabzon'un bir kaç noktasına açılmakta olan ve peşi sıra açılacak olan Merdiven altı Et & Tavuk Dönercilerinin 100 Gr Et Döner yanında birde Ayran verip 10 TL Alınıyor. Üstüne üstlük her dönercinin önüne konan ses sistemleri ile hem müzik hemde ''Patron Çıldırdı Et Döner 10 TL Tavuk Döner 5 TL'' Bağırmaları vatandaşı ve çevre esnafının sabrını taşırdı. Trabzon Maraş Caddesi,Uzunso9kak ve Kunduracılar Caddesinde Esnaflık eden vatandaşlar yazık Trabzon Sahipsizmi her eline megafon alan Pazarcı esnafı gibi Çığırtkanlık yapmakta madem kaliteli ürün satıyorlar diğerleri gibi işleirni yapsınlar görelim bizde kimden yiyip yemeyeceğimize karar verelim . Esnaf vatandaşlar ne zabıta nede polis bunlara dur demiyor kaç yere şikayet ettik ama nafile .

HÜSEYİN ER ; 

Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er açıklama yaparak konuya açıklık getirdi. “Bu halkı kandırmaktan başka bir şey değildir” diyen Er, 100 Gram et dönerin 10 TL olması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Er “Son zamanlarda şahit olduğumuz ve aynı zamanda rahatsız olduğumuz ve yasal olarak da legal olmayan bir sistem gelişmiştir. İş yerleri örneğin 10 TL’ ye et döner diye afişler asmaktadır. Bu halkı kandırmacadan başka bir şey değildir. Bizim mesleğimizin en önemli taraflarından biri de sağlıktır. Sağlık açısından en önemli mesleklerden biridir. Günümüz şartlarında 100 gr. Et dönerin 10 TL. olması mümkün değildir. Mümkün gibi görünen yerlerde ya et yemiyorsunuzdur ya da gramajı çok az et yiyorsunuz demektir. Lokantacı ölçü ve tartı aleti kullanmak zorunda olduğu gibi gramajı da belirtmek zorundadır. Bununla ilgili takip ve işlemlerimiz devam edecektir. Haksız rekabet ile satış yapanların mesleğimizi ayaklar altına almasına izin vermeyeceğiz. “ şeklinde konuştu.