Van'daki Patlamada Son Durum 2 Ölü 73 Yaralı 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Van'da PKK'lı teröristler İki Nisan Polis Merkezi önünde bombalı araç patlattı. 
Van Valisi Taşyapan saldırıda 1 polisin şehit olduğunu ve 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı. Taşyapan, "20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var" dedi.
Van'ın merkez İpekyolu İlçesi Sıhke Caddesi üzerinde bulunan İki Nisan Polis Merkezi önünde saat 23.15 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bombalı araç infilak ettirildi.
İlk bilgilere göre, şiddetli patlamada 40 kişi yaralandı. Yakındaki bir düğün salonunda bulunan vatandaşlarda patlamadan etkilendi. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için havadan ve karadan operasyon başlatıldı.
VAN VALİSİ: 20'Sİ POLİS, 73 YARALIMIZ VAR
Van Valisi İbrahim Taşyapan, İpekyolu ilçesinde polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.
İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz ile terör saldırısının yaşandığı İskele Caddesi'ndeki polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nde incelemelerde bulunan Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'den bilgi aldı.
Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün her zaman zarar verme kapasitesini kullanabildiğini ancak milletin ve güvenlik güçlerinin karşısında yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.

Polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya bomba yüklü araçla saldırı yapıldığını hatırlatan Taşyapan, "Saat 23.10 sıralarında patlayıcı yüklü minibüs, polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanın yakınında park edilmesinden 9 saniye sonra bir patlama meydana geldi. Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.
Taşyapan, saldırıyı gerçekleştiren teröristin yaralı ele geçirildiğini anımsattı.
Saldırının çok yüklü miktarda patlayıcıyla yapıldığını tahmin ettiklerini anlatan Taşyapan, şöyle konuştu:
"Çevrede bulunan çok sayıda binada zarar var. Etrafta aldığımız tedbirler, karakolumuzun bulunduğu sokağın trafiğe kapatılarak tedbir alınması daha büyük bir faciayı önlemiş. Bunun failleri bellidir, bölücü terör örgütü bu kalleşliği yapmaktadır. İlimizde bu yönde çok ihbarlar alıyoruz, bunların birçoğunu önlüyoruz. Bu akşamki hadiseyi aldığımız tedbirlerle daha az kapasiteye indirgedik. Polislerimize, polis teşkilatımıza yönelik bir saldırıdır. Saldırıyla ilgili operasyonlarımız devam ediyor. Vatanımıza ve milletimize geçmiş olsun. Son günlerde Vatanımızda sergilenen birlik ve beraberlik ortamından rahatsız olan, 'devlete millete güven'i haykıranlardan rahatsız olanların bir faaliyetidir ama başarıya ulaşamayacaklardır."