Vali USTAOĞLU’nun “Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü” mesajı 
 
 
“Kutlu vatan topraklarımıza göz diken ve cihanın dört bir köşesinden akın ederek yurdumuzu işgale, milletimizi yok etmeye kalkışan akvam-ı beşere, bu toprakların sahipsiz olmadığını göstererek, Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasına ve yeni bir devletin kurulmasına vesile olan Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve aziz milletimizin kaderini değiştiren çok mühim bir başarıdır.
 
Milli Mücadele’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, necip milletimizin tarih boyunca kazandığı sayısız başarı ve kahramanlıkların en parlak olanlarındandır. Verdiğimiz 250 bin şehidimizin ulvi kanlarıyla çizilen mazimizin en yüce şeref ve iftihar tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması ve uygulanması gereken derslerle, sonraki nesillere adeta mücerret bir kılavuz gibi yol göstermektedir.
 
Büyük fedakârlıkların hayat bulduğu, savaş nizamına dair tüm mertliklerin tezahür ettiği, düşmana dahi merhametin esirgenmediği Çanakkale Savaşı’nı her an zihnimizde diri tutmalıyız. Bu gerçeklerden hareketle bizler, 104 yıl önce ecdadımızın içeriden ve dışarıdan gelen her türlü fitneye karşı göstermiş olduğu feraseti, basireti, dayanışmayı, birlik ve beraberliği; her türlü olumsuzluğa rağmen gösterdiği o eşsiz mücadeleyi her daim canımız ve kanımız pahasına da olsa önde tutmak, üzerimizde oynanan oyunlara karşı dimdik ve sağlam bir şekilde ayakta durmak durumundayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, tarihimizi iyi bir şekilde anlatmalı, onları vatan ve millet şuuruyla yetiştirmeliyiz.
 
Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere son yıllarda vatan müdafaasında şahadet mertebesine erişen tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak, onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşarak çare üretmek, bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 104. yıl dönümünü vesile kılarak bizlere bu mukaddes vatanı tevdi eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimize Cenâb-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.”