Temel hak ve özgürlüklerin, uluslararası sözleşmelerle ve yasalarla güvence altına alınması, demokrasi kültürünün de yerleşmesiyle birlikte kadınlar, tüm modern toplumlarda olduğu gibi ülkemizde de eğitimden bilime, sanattan kültüre hayatın her alanındaki başarıları ile günden güne ön plana çıkmıştır. 


Yüce dinimizin de onurlandırılmalarını ve el üstünde tutulmalarını buyurduğu kadınlarımızı, maruz kalabilecekleri her türlü şiddetten, ayrımcılıktan ve istismardan korumak, tüm değerlendirmelerden bağımsız, önce insanlık vazifesidir. Öte yandan devletimizin bu doğrultuda aldığı tüm tedbirlerin, hayata geçirdiği tüm proje ve uygulamaların da takipçisi olduğumuzu ifade etmek isterim.

    
Bu duygu ve düşüncelerle, kadim medeniyetimizde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunda gösterdikleri üstün fedakârlık ve kahramanlıklarla, tarih boyunca gövdelerini aziz milletimize siper eden şehit ve gazilerimizin kıymetli anneleri ve değerli eşleri başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, saygı ve muhabbetlerimi sunarım."


İsmail Ustaoğlu
Trabzon Valisi