Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın gönüllerini bilgi ve erdemle yeşertecek yeni bir eğitim öğretim yılına daha erişmenin sevincini yaşıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle uzak kaldığımız okullarımıza tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız.  Sevgili çocuklarımızın, değerli öğretmenlerimizin ve velilerimizin coşkusunu yürekten paylaşıyor, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilimiz eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyor, huzurlu ve başarılı bir ders yılı diliyorum.
Hayatımızın vazgeçilmez unsuru, geleceğimizi şekillendiren en büyük faktörlerden biri olan okul; bizleri hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran sistemli bir eğitim yuvasıdır. Her çocuğumuzun eğitim-öğretime kavuşmasını sağlamak, eğitimini çağdaş bilgilerle donanmış bir şekilde vererek evlatlarımızı bir sonraki öğretim kademesine hazırlamak, ilgi ve kabiliyetlerini geliştirmesine fırsat verecek ortamları oluşturmak, nihayetinde ülkesine bağlı, milletini seven, değerlerine sahip çıkan mutlu bireyler yetiştirmek hepimizin asli görevidir.
Uzun bir sürenin sonunda yeni bir eğitim öğretim yılına başlayan çocuklarımızın azim ve kararlılık içinde yeni bilgi ve beceriler kazanacaklarına, bunun sonucunda başarılı olacaklarına tüm kalbimizle inanıyor ve onlara güveniyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın şehrimize ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.