Trabzon Valisi Ustaoğlu, Sahil Güvenlik Komutanlığının Kuruluş Yıl Dönümünü kutladı!
18 Haziran Sahil Güvenlik Komutanlığının 39. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG. Yb. Dr. Murat Sezgin ve beraberindekiler Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Sahil Güvenlik Komutanlığının 39. Kuruluş Yıl Dönümü dolayasıyla bir mesaj yayınladı. 

Vali Ustaoğlu, “Deniz yetki alanlarımızın emniyetinin sağlanmasında,  tarihindeki deneyimlerinden elde ettiği güçle, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma görevlerini etkin bir şekilde yerine getiren, üstlenmiş bulunduğu görev ve sorumlulukları, başarıyla sonuçlandıran Sahil Güvenlik Komutanlığımız ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de denizlerimizin ve sahillerimizin güvenliği ile çevrenin ve doğal kaynaklarımızın korunması görevlerini büyük bir fedakarlık ve başarıyla yürütmektedir. 
Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumluluğunun ve icra ettiği vazifenin kutsallığı bilinciyle hareket ederek her kademedeki nitelikli ve donanımlı personeliyle bugün olduğu gibi bundan sonra da görevini yerine getirmeye devam edecektir.
Sahil Güvenlik Komutanlığımız; denizlerimizde güvenlik ve can emniyetinin  sağlanması, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması ve arama kurtarma görevlerini 39 yıldır başarıyla yerine getirmektedir.

Bu vesile ile Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 39. yıl dönümünü içtenlikte kutluyor, değerli mensupları ile ailelerine şükranlarımı, saygı ve sevgilerimi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.