Vali Ustaoğlu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

 
Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU’nun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayınladı .İşte o mesaj . 
VALİ İSMAİL USTAOĞLU 
 
“Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşamış olan aziz milletimizin milli hâkimiyetinin tescillendiği gündür.
 
Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.’ öngörüsüyle tutuşturdukları istiklal meş’alesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelerek ülkemizin kışını bahara, baharını yaza dönüştürecek bir dirilişin müjdecisi olmuştur. 
 
İstiklal Savaşı’nı sevk ve idare eden, İstiklâl Marşı’nı milli marş olarak kabul eden ve Ankara’yı başkent ilan eden Meclis hem millet iradesi dışında hiçbir gücün tanınmayacağını ortaya koymuş hem de geleceğin güçlü ve aydınlık Türkiye’sinin temellerini atmıştır.
TBMM, necip milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir.
 
Dünyadaki tek evrensel çocuk bayramı olan 23 Nisan’ın, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan itimadını ve umudunu göstermektedir. Bu meyanda Türkiye’nin, gençlerimiz üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak fikir ve hayalleri, duru zihin ve gönül dünyalarıyla tüm ideallerine ulaşacağına olan inancımız tamdır.
 
23 Nisan 1920 ruhunu barış, kardeşlik ve beraberlikle yoğrulan mücadele azmini çocuklarımız ve gençlerimiz, çağın gerektirdiği bilgiyle sentezleyecek, dünyanın özlemle beklediği büyük Türkiye’yi inşa edecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızı sevk ve idare eden ilk ve gazi Meclisteki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
Çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.”