Bu sıra dışı senenin sonunda, hepimiz yeni yılı, büyük umutlarla ve heyecanla bekler hale geldik.   

Uzak Doğu’dan, Avrupa’ya ve Amerika’ya sıçrayan salgının kış ve bahar aylarını kapsayan ilk dalgası, çok şükür ki; ülkemizde büyük çaplı kayıplara neden olmadan, devletimizin aldığı önlemlerle kontrol altına alındı. İkinci dalga olarak nitelendirilen yaz ve sonbahar döneminde de büyük sıkıntılar yaşamamıza rağmen, sağlık sistemimizin ve altyapımızın gücüne, devletimizin, sağlık çalışanlarımızın ve diğer paydaşların gayretleri eklendiğinde, günden güne daha iyimser bir tablo ortaya çıktı. Allah’ın izniyle, aşı çalışmaları başladıktan sonra ve vatandaşlarımız tedbirlere uymada aynı ciddiyeti gösterdiği sürece, yeni yılın ortalarına doğru, hem ülke genelinde hem de ilimizde, salgınla ilgili büyük bir rahatlama yaşayacağımıza inanıyorum.

Koronavirüs salgını dışında dünyada olduğu gibi ülkemizde de acı-tatlı pek çok olay yaşandı. İlimizi ve bölgemizi etkileyen sel felaketleri ve yangınlar içimizi acıttı. Elazığ, Malatya ve İzmir’de meydana gelen depremlerde pek çok canımızı yitirdik, yüreğimiz yandı. Yaşanan afetlerin hemen ardından, devletimizin süratli müdahaleleri ve olabildiğince kısa sürede başlatılan yara sarma çalışmaları, milletimizin her bir ferdinin zor günde ortaya koyduğu o eşsiz birlik-beraberlik ve dayanışma örnekleri, arama-kurtarma ekiplerimizin ve sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri… Üzücü hadiseleri takiben yaşanan bu anlar; gönül bağımızın sağlamlığını ve birbirimize olan inancımızı bir kez daha kanıtlamış, acılarımızı bir nebze de olsa hafifletmiş, nihayetinde ‘2020’ye dair unutulmazlar’ arasına girmiştir. 

Bu duygularla, 2021 yılında başta tüm insanlığın kısa sürede koronavirüs salgınından kurtulmasını, dünyada barışın ve huzurun hâkim olmasını, birliğimizin ve dayanışmamızın sürmesini Yüce Rabb’imden niyaz ediyor, Trabzonlu hemşehrilerime sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl temenni ediyorum.”