Bu özel zamanlarda gerek İslam âleminde gerekse ülkemizde, yüce dinimizin gereklerini yerine getirmenin hazzı yanında, paylaşmanın, huzurun, birlik ve beraberliğin ortaya koyduğu eşsiz manevi iklimi de doyasıya yaşamaktayız. 

Dargınlıkların ve kırgınlıkların bir kenara bırakılarak, küslüklerin sona ermesiyle toplumsal barışın da perçinlendiği bayramlarımız, asırlar boyunca koruduğumuz hasletlerin önemini bir kez daha hatırlatmakta  ve yarınlarımızın bu değerler sayesinde her daim refah ve huzurla geleceğine işaret etmektedir.

Mutlulukların ve sevinçlerin olduğu kadar, hayatın acı gerçeklerinden yoksunlukların, hüzünlerin ve acıların da paylaşılmasına vesile olan bu günlerde, yetimlerin başını okşamak, yaşlılarımıza vefa örneği sergilemek veya dezavantajlı vatandaşlarımızın kapısını çalmak, onların da bayrama dair beklentilerini karşılayacaktır. Aynı anlayışla, gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın da bayramı buruk geçirmemeleri için gereken hassasiyetin gösterilmesi, bizlerin huzur ve güven içeresinde yaşaması için ölümü göze alanlara ve yadigârlarına karşı hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu vesileyle tarifsiz fedakârlıklarını asla unutmayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi şükranla yâd ediyorum. 

İçinde bulunduğumuz koronavirüs salgını dolayısıyla, bu Kurban Bayramı’nda bayram tebriklerimizi olabildiğince uzaktan, telefon ve benzeri iletişim araçlarıyla, sesli veya görüntülü aramalarla gerçekleştirmemiz çok büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, her zaman olduğu gibi maske-mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka riayet etmeli, il dışından gelecek misafirlerimizin kendilerini izole etmeleri konusunda hassasiyet göstermeliyiz. Bu salgını el birliğiyle ve kararlı mücadelemizle bertaraf ettikten sonra, inşallah eskisi gibi samimi ve kalabalık bayram kutlamaları yaşayacağız. 
  
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Trabzonlu hemşehrilerim olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."

İsmail Ustaoğlu
Trabzon Valisi