Vakfıkebir Belediye Başkanı Balta'dan Unutulmayacak Kurtuluş Şöleni 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta 10-16 Şubat tarihleri arasında Vakfıkebir’in 100. Kurtuluş Yılı etkinlikleri düzenliyor

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta;

Tarih bilincini canlı tutmak istiyoruz

- Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta 10-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Vakfıkebir’in 100. Kurtuluş Yılı etkinlikleri ile ilgili olarak Büyükliman Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında rtkinliklerin içeriği ile ilgili olarak bilgiler verdi.
Başkan Balta, “Vakfıkebir Belediyesi olarak ilçemizin 100. Kurtuluş Yılında bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapacağız. 10-11 Şubat’ta kapalı spor salonumuzda masa tenisi ve satranç turnuvası, 12 Şubat’ta hükümet binası önünde dart turnuvası düzenlenecek. 13 Şubat’ta öğrencilerin katıldığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının değerlendirilmesi gerçekleştirilecek. 14 Şubat’ta mehteran eşliğinde yürüyüş ile başlayacak olan törenler hükümet binası önünde devam edecek” dedi.

KİTAPLAR BASILIYOR 
Başkan Muhammet Balta, “Etkinlikler de ağırlıklı olarak ilçemizin tarihini anlatacak çalışmalar yaptık. Köklü bir geçmişe sahip Vakfıkebirimizin kurtuluşunun 100. yılı için yapacağımız anma faaliyetleri içinde tarihimizi anlatan kitapların da yer almasını arzu ettik. Hemşehrimiz Araştırmacı-Yazar İsmail Hacıfettahoğlu, 100. yıla armağan olarak ‘Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ adlı kitabını hazırladı. İsmail Hacıfettahoğlu ayrıca 14 Şubat akşamı Sabri Bahadır Kültür Merkezinde bir konferans da verecektir. Yine “Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir” isimli bir kitap yayınlayacağız. Bu kitabımızda Osmanlı zamanında Vakfıkebir’in günlük yaşamı, ekonomik hayatı, devlet düzeni belgeleriyle birlikte yer alacaktır. Ayrıca 30 tane sanatçımızın katılımıyla karma plastik ve resim sergisi açılacak. Özellikle gençlerimize yönelik olarak ücretsiz “Mavi Aslında Siyahtır” adlı tiyatro gösterimiz sunulacak. Ayrıca detaylı bir çalışma sonucunda oluşturulan ve Vakfıkebir’i tüm yönleriyle anlatan belgesel filmin gösterimi yapılacak. Yine ilçemizin çeşitli kesimlerinden hemşerilerimizin seslendirdiği “Yol Gider mi gider mi bizim Büyükliman’a” adlı türküyle Vakfıkebirimizin güzellikleri tanıtılacak. Perşembe günü akşamı hava müsait olursa fener alayı yapmayı planlıyoruz 16 Şubat tarihinde ise sabah namazının ardından Merkez Yeni Cami’de Kuran-ı Kerim Dilaveti ve şehitleri anma günü düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerin teması tarih bilinci oluşturmak, tarihimize sahip çıkarak, genç nesillerimize öğretmektir. Tarihini bilmeyen geleceğini inşa edemez” diye konuştu. 
HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ 
“Bu program belediyenin veya kaymakamlığın değildir” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Balta, “Tüm halkımızı etkinliklere katılmaya davet ediyoruz. Bu organizasyon onlarındır. Bizler onlar adına bu etkinlikleri yapıyoruz. Ülkemizin güvenliği için Afrin’e Operasyon düzeliyoruz. Bu ruha uygun etkinlikler yapmaya özen gösterdik. Müzik bölümünde kahramanlık türküleri olsun istedik. Dualarımız vatanımız için mücadele eden tüm Mehmetçiklerimizledir. Onların sayesinde huzur içerisinde yaşıyoruz. Yarın bize de görev düşerse seve seve bayrağımız, vatanımız için göreve hazır olduğumuzu ifade etmek istemiyorum. Tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.