Trabzon’un 15,5 milyon Avro ile bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımlarından biri olan, ‘Trabzon Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi’ tüm hızıyla ilerliyor. Ortahisar’ın toplam 47 mahallesini ve 565 kilometrelik bir alanı kapsayan içme suyu hattı yapım çalışmalarında şu ana kadar yaklaşık 93.000 metrelik bir ilerleme kaydedildi. İçme suyu hattı ile beraber yaklaşık 100 milyon TL bedel ile yürütülen altyapı çalışmaları sonucunda ise toplamda 8 bin 750 metre yağmursuyu, 4 bin 200 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi. 
 
DOĞALGAZ HATTI ÇALIŞMALARI KALDI 
Meydan bölgesinde çok özel bir çalışmaya imza atan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kısa bir zaman içerisinde Kahramanmaraş, Kunduracılar ve Uzunsokak’ta içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı imalat çalışmalarını tamamladı. Maraş Caddesi’nde toplam 303 metre, Kunduracılar’da 380 metre, Uzunsokak’ta ise toplam 360 metre hat imalatı yapıldı. Kahramanmaraş ve Uzunsokak’ta ilgili firmalar tarafından doğalgaz ve telekomünikasyon hattı çalışmalarının tamamlanmasıyla tüm altyapı yenilenmiş olacak. 

MEYDAN’DA 37 SOKAK BAĞLANDI
Çok hassas bir çalışma yürüttüklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Uzun Sokak, Kahramanmaraş ve Kunduracılar Caddelerinde altyapı hattı çalışmalarımızı bitirdik. Meydan bölgesindeki 37 sokağımızın abone bağlantılarını tamamladık. Bugüne kadar toplamda 1020 abone bağlantısı gerçekleştirildi. Kunduracılar Caddesi’nde de abone bağlantılarını bitirmek üzereyiz. Doğalgaz firmamızın devam eden çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ZORLUOĞLU: “HEDEF 2023”
5 bölgede toplam 8 ekiple çalıştıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Çalışmalara ilk başladığımız mahalle olan Beşirli’de tüm altyapı imalatlarımızı tamamlayıp yeni hattımıza ilk suyu verdik. Mayıs ayı içerisinde Meydan bölgesindeki tüm altyapı çalışmalarımızı da tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah 2023 yılında da tüm Ortahisar’ın altyapısını değiştirerek, şehrimize en az yarım asır hizmet edecek içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, doğalgaz ve telekomünikasyon altyapısını sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.