ÜLKÜCÜLER RUS KONSOLOSLUĞU'NA YÜRÜDÜ POLİS ALARMA GEÇTİ
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com


 Trabzon Ülkü Ocakları Vakfı Üyesi gençler Kahramanmaraş Caddesi'nde toplanıp ,slogan atarak Rusya Federasyonu'nun Trabzon Başkonsolosluğu'na doğru yürüdü.

Trabzon Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erhan Özçakır, polisin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde grup adına yaptığı açıklamada, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın binlerce milis desteğiyle Suriye ordusu tarafından yok edilmeye başlandığını söyledi. Bölgede yıllardır süren Türk varlığına son verilmeye çalışıldığını vurgulayan Özçakır, "Hükümetin bir an önce gerekeni yapması lazım. Dedemiz Süleyman Şah'ın türbesini güneye taşıdığınız gibi, Türkmen Dağı'nı da Ankara'ya taşımanın planını mı yapıyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz? Neyi hesaplıyorsunuz? Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız ama Türkmen Dağı kadar çaresiz kalmayız, kalamayız, kalmayacağız. Hükümet ne gerekiyorsa bir an önce yapmalıdır" ifadesini kullandı. Özçakır, Fransa'da 120 kişi öldüğü zaman dünyanın ayağa kalktığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Bizim yanı başımızda, kendi şehrimizde öz kardeşlerimize, soydaşlarımıza karşı açık bir şekilde zulüm ve katliam yapılıyor. Buna Müslümanlar olarak biz sessiz kalıyoruz. Rusya, İran açık bir şekilde Esed'e destek veriyor. Gemilerini, tanklarını, uçaklarını gönderiyor. Eğer bir Müslüman'ın ayağına diken batıyorsa ve sen hala yerinde rahat uyuyorsan, senin Müslümanlığından, Türklüğünden şüphe edilir."  Grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

ÜLKÜ OCAKLARI VAKFI İL BAŞKANI MİHRAB ALTIN IŞIK

Ülkücü Türk Gençliği olarak dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören soydaşlarımızın yanındayız. "Biz namaza durduğumuz zaman önümüzü kıbleye çevirip,sırtımızı Türkiye'ye yaslarız" diyen yiğit mücahitler yalnız değildir.