Ülkü Ocakları Of Eski Başkanı Yıldırım Akyıldız'' Doğu Türkistan Namusumuzdur''

Of Ülkü Ocakları Eski İlçe Başkanı Yıldırım Akyıldız ,İslam Aleminin ayrılmaz bir parçası olan Doğu Türkistan'ın Çin zulmü ile inlediğini vurguladı. 

İslam Aleminin ayrılmaz bir parçası olan Doğu Türkistan'ın Çin zulmü ile inlediğini vurgulayan Yıldırım AKYILDIZ Doğu Türkistanlı erkeklerimiz işkence kamplarında esaret hayatı yaşarken onların namusu olan mahrem evlerine Çinli erkekler yerleştirilmektedir. Müslüman kardeşlerimize yapılan bu zulme karşı sessiz kalamayız dedi.


Doğu Türkistanlı Müslümanları asim ile ederek dinsizleştirmek isteyen Çin yönetimi, yıllardır uyguladığı işkence ve asimilasyon politikaları ile gündemden düşmüyor. 1,5 milyarlık İslam âleminin en mazlum coğrafyası olan Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin dillerini kullanmaları ve dinlerini yaşamalarına engel olunuyor. Kur’an okumak, namaz kılmak ve oruç tutmak devlete başkaldırı olarak görülüyor. “Kardeş aile” projesi adı altında Uygur Türkleri ile Kazak Türklerinin evindeki erkekler toplama kamplarına alınıyor. Müslüman kadınların mahrem evlerine Çinli erkekler yerleştiriliyor. Doğu Türkistan’da yaşayan mazlum ve sivil Müslüman halk, İslam coğrafyasının ve bütün dünyanın yardım elini bekliyor.AKYILDIZ  Konu ile ilgili  bölgede yaşanan hak ihlallerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İslam Dünyası'nın Doğu Türkistan'da yaşananlara ilişkin sessizliğine tepki gösteren AKYILDIZ  bu zulmü durdurmanın tek yolunun Türk  dünyasının birleşmesinden geçiyor dedi

Doğu Türkistan bölgesinin Çin yönetimi tarafından bugün adeta bir Ortaçağ karanlığına sürüklenmeye çalışıldığına dikkat çeken AKYILDIZ  son aylarda Doğu Türkistan üzerindeki zulmün arttığını dile getirdi. Doğu Türkistan’da uluslar arası hukukun hiçe sayıldığını kaydeden AKYILDIZ 5 milyon Müslüman Uygur Türkünün fikri ıslahat ve ideolojik arındırma adı altında işkence kamplarında esaret hayatı yaşadığını vurguladı. BBC muhabirlerinin Doğu Türkistan’a yapmış olduğu ziyaret sırasında işkence kamplarına ilişkin görüntülerin dünya kamuoyuna yansıdığını ifade eden AKYILDIZ “Birleşmiş Milletler raporunda 1 milyon Doğu Türkistanlının Nazi benzeri kamplarda işkence gördüğü yer aldı. Avrupa Konseyi almış olduğu bir kararla aynı tarihlerde bu kampların derhal kapatılması gerektiğini açıkladı. Bu olaylar akabinde Çin iki yıldır bütün dünyadan gizlemiş olduğu kampları kabul etmek zorunda kaldı. Fakat burada işkencelerine kılıf uydurarak kampların mesleki edindirme kursları olduğunu ifade etti” dedi.

“Doğu Türkistan namussumuzdur”


Kardeş aile projesi ile Doğu Türkistanlıların erkekleri kamplara alınırken mahrem evlerine Çinli erkeklerin yerleştirildiğini kaydeden AKYILDIZ ümmetin iffet abidesi kızlarının da Çin zulmüne maruz kaldığını söyledi. AKYILDIZ “Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz kamplarda işkence görürken onların namusu, iffeti ailesi ve mahremi ayaklar altında alınmaktadır. Sokakları, camileri, caddeleri 24 saat gözetim altında tutan yönetim, kadınların mahrem evlerine Çinli erkekler yerleştirmektedir. Evlere yerleştirilen Çinliler, beğendikleri bir kız yada o evin hanımı varsa ona talip olarak namusuna el uzatmaktadır. Karşı çıkanları da kardeş aile ittifakına ve devletin birliğine ihanet etti çok ağır cezalandırmaktadır. Böyle bir uygulama başka hiçbir coğrafyada uygulanmamaktadır” diye konuştu.
Türk  dünyası birleşmelidir”
1,5 milyarlık İslam Aleminin en mazlum coğrafyası Doğu Türkistan'a sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan AKYILDIZ Türkiye, Çin ile ilişkilerini geliştirebilir. Alternatif politikalar üreterek ve inisiyatif alarak bölgedeki huzur ve barışın teminini sağlayabilir. Çünkü Türkiye, mazlum coğrafyaların umududur ve Doğu Türkistan’ın çığlığına ses vermesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.