Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ve yatırımları yerinde görmek amacıyla Mardin'e gitti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı Mardin Kızıltepe Havalimanında Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın,Yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanarak kendisine sürpriz yapıldı.Bakan Turhan Mardin’de kendisine yapılan karşılama sürprizi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzonlu Mehmet Cahit Turhan’a Trabzonspor forması hediye etti. 

Mardin'e giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre tesislerinde incelemelerde bulunduktan sonra Midyat Belediyesi, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek olan Turhan'ın sivil toplum örgütleri ile de bir araya gelecek. Bunun yanı sıra Turhan'ın yapımı devam eden bazı çalışma alanlarında da inceleme yapması bekleniyor. Mardin halkı Bakan Turhan’dan Mardin’e Çevre yolu isterken geçmişte iptal edilen Mardin İzmir uçak seferlerinin tekrar başlamasını istiyorlar.