Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacıların Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçişleri sürüyor.
Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların sayısı her geçen gün artıyor.
İçişleri Bakanı Soylu, Yunanistan sınırını havadan inceledi
Yunanistan'ın her türlü engeli çıkardığı sığınmacılar kara ve nehir hududunu deniyor.
Yunanistan'la olan 212 kilometrelik sınırın 200 kilometresini oluşturan doğal sınır konumundaki Meriç, sığınmacıların en çok kullandığı geçiş noktası olarak öne çıkıyor.
Meriç'i botlarla geçiyorlar
Sınır köylerinden Meriç Nehri'ni botlarla geçen sığınmacıların Yunanistan'a geçişi sürüyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 12.50 itibarıyla Türkiye topraklarından ayrılıp Edirne'den BakAn Soylu : Yunanistan'a geçen sığınmacı sayısını 139 bin 70 kişi olduğunu açıkladı

Rus savaş uçakları İdlib'in Marretmısrin beldesinde bir tavuk çiftliğine sığınan sivilleri hedef aldı. Saldırıda 16 sivil hayatını kaybetti, 18 sivil yaralandı. TRT Haber bombardıman bölgesini görüntüledi.
Askeri muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları saat 03.30 sularında Marretmısrin beldesine hava saldırısı düzenledi.
16 ölü, 18 yaralı
Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bombardımanda, yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bir tavuk çiftliğindeki 16 sivil öldü, 18 sivil yaralandı.
Yaralıları bölgedeki sağlık merkezilerine sevk eden Sivil Savunma ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
TRT Haber Marretmısrin beldesinde
TRT haber ekibi, Rusya’nın hava saldırısıyla 16 sivilin hayatını kaybettiği Marretmısrin beldesini görüntüledi. 
Astana ve Soçi'ye uymadılar
Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturuldu. Ancak rejim ve İran destekli teröristler, ateşkes ilanıyla durumun muhafaza edilmesinin kararlaştırıldığı 4 bölgeden 3'ünü Rusya'nın hava desteği sayesinde ele geçirdi ve İdlib'e yoğunlaştı.
Rejim güçlerinin Eylül 2018'de askeri yığınağına hız vermesi üzerine, Türkiye ve Rusya, 17 Eylül 2018'de ateşkesi güçlendirmek için Soçi'de ek mutabakata vardı. Saldırılarına kısa bir süre ara verdikten sonra yeniden başlayan rejim güçleri, Mayıs 2019'da bölgeyi tümüyle ele geçirmek için kara operasyonu düzenledi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 10 Mayıs 2019'da yaptığı açıklamada, rejim unsurlarının İdlib'in güneyine yönelik artan saldırı ve tacizlerinin 6 Mayıs'tan itibaren kara harekatına dönüştüğüne dikkati çekmişti.
Ocak 2019'dan bu yana yaklaşık 2 milyon kişi göç etti 
Rejim ve destekçileri bu tarihten itibaren İdlib'in pek çok büyük ilçesini, Hama'nın kuzey ve doğu kırsalı ile Halep'in güney ve batı kırsalında çok sayıda yerleşimi yoğun topçu ve hava saldırıları neticesinde ele geçirdi.