Türkiye Gençlik Vakfı Araklı İlçe Temsilciliği binasının açılışı yapıldı


Açılışa Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı Enes Eminoğlu, TÜGVA Teşkilat Koordinatörü İbrahim Beşinci, Trabzon İl Temsilcisi Osman Ergün, Araklı İlçe Temsilcili Gazi Mehmet Sarı, Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkan Vekili Ekrem Reis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, İlçe Müftüsü Abdulkerim Tohumcu, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tanrıkulu, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mesut Çebi, belediye meclis üyeleri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı Araklı İlçe Temsilciliği binasının açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde gerçekleştirildi. Açılışta Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası dualar edildi.

Açılışta konuşma yapan Araklı Belediye Başkan Vekili Ekrem Reis; ”İlçemiz Araklı’da böyle Milli bir gençlikle, Türkiye Gençlik Vakfının Şubesini açıyor olmanın gururunu yaşıyorum. Malumunuz olduğu üzere eğitimin her aşamasında, kırılgan olabilecek tüm süreci titizlikle kollayan, Dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak Milli bir nesil yetiştirme gayretiyle hizmet veren Türkiye Gençlik Vakfı; geleneklerine bağlı kalarak, çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan bir gençlik için çalışmaktadır. Öz güveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, merhametli, bulunduğu toplumun değerleriyle özdeşmiş, başarılı ve sorumluluk sahibi gençlerin, yeni nesil projeler hazırlarken kendilerini geliştirdikleri bir vakıf kültürüyle ilçemizde eğitime ivme kazandırmak ve bu vakfın ışığında aydınlanmış bir nesille Türkiye’nin 2023 hedeflerine Araklı’dan katkı sağlamaktır gayemiz.
Toplumumuzda hiçbir çocuk hayata eşit şartlarda başlamıyor. Ailelerin sahip olduğu farklı Sosyo-ekomomik durumlar eğitimdeki fırsat eşitliğini bozabiliyor. Özellikle dezavantajlı gurupta bulunan ailelerin yetenekli ve kapasiteli çocukları gelecek kaygısıyla baş başa kalırken, onlara uzatılan bu şefkat elinden dolayı başta devlet büyüklerimize, vakıf yöneticilerimize ve vakfımızın Anadolu kadrolarına teşekkür ediyorum.

Başta Belediye Başkanımız Recep Çebi olmak üzere bu gençliğimizin her daim yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Vakfımızın ilçemize ve gençlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ise yaptığı konuşmada; ”TÜGVA olarak çıkmış olduğumuz bu yolda 4 yıllık kısa bir zaman diliminde Türkiye’nin dört bir tarafında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Türkiye’deki tüm gençlik çalışmalarıyla üye sayımız 50 bini geçmiş durumdadır. Bugün 81 vilayette, 420 ilçede bu çalışmaları genç kardeşlerimiz canla, başla yerine getiriyor. Türkiye’de 60 yurdumuzda 7 bin 500 öğrenciyi konaklatarak, bu öğrencilerimizin maddi ve manevi gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ hadisi şerifini merkeze alarak, dokunduğumuz her gence; ilinin, ilçesinin ve ümmetinin kaderini değiştirecek bir genç olacağı şuuru ile yaklaşıyoruz. Yeni nesil gençlik vakfı anlayışıyla, gençlerin faaliyetler içerisinde birebir yer alıyor olmasını göstermiş olduk. 20 yıl öncesi Türkiye’sine baktığımızda, daha bir haftasını planlayamayacak Türkiye’den bugün elhamdülillah 2023’leri, 2053’leri, 2071’leri konuşur bir gençlik ortaya çıkmış oldu.” ifadelerine yer verdi.

Araklılı olan TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, vatandaşlar tarafından memleketinde coşkuyla karşılandı. Enes Eminoğlu Araklı’da bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirterek, çok daha iyi bir gençlik anlayışıyla ne gerekiyorsa yerine getirileceğini kaydetti.

Açılışın ardından TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu Araklı Belediye Başkan Vekili Ekrem Reis’i makamında ziyaret etti.